Acasă Actualitate MApN își exprimă regretul pentru moartea căpitan-comandorului Titiana

MApN își exprimă regretul pentru moartea căpitan-comandorului Titiana

DISTRIBUIȚI

Conducerea Ministerului Apărării Naționale își exprimă profundul regret pentru decesul căpitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana, unul dintre cei doi militari răniți în urma accidentului aviatic de la Mălâncrav, și este alături de familia îndurerată.

„Aflat în stare gravă după prăbușirea elicopterului, militarul a fost operat de mai multe ori, prognosticul stării sale de sănătate fiind însă în permanență rezervat”, informează un comunicat al MApN.

Căpitan-comandorul Titiana, în vârstă de 46 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era pilot instructor clasa I pe aeronava IAR 330, îndeplinea funcția de comandant patrulă la Escadrila 713 Elicoptere SOCAT din Baza 71 Aeriană și avea la activ 1.300 de ore de zbor.

Marți, de la ora 8,30, în toate unitățile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare a căpitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana.

Pe 21 noiembrie, opt militari și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA pe raza localității sibiene Mălâncrav. Elicopterul de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu.

Atunci, singurii supraviețuitori au fost pilotul Corneliu-Gabriel Titiana și maistrul militar Valentin Bora. Acesta din urmă se află într-o stare bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.