Acasă Actualitate Maricel Păcuraru, partenerul de afaceri al lui Gușă, condamnat la 8 ani...

Maricel Păcuraru, partenerul de afaceri al lui Gușă, condamnat la 8 ani de închsioare în dosarul asigurărilor de la Poștă

DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Maricel Păcuraru a fost condamnat de Tribunalul București la opt ani de închisoare cu executare, iar fostul director general al Companiei Poșta Română Toader Mihai a primit o pedeapsă de șase ani de închisoare cu executare, în dosarul polițelor de asigurare pentru angajați. În acest dosar au mai fst condamnați Emanoil Lepădatu, fost director economic executiv în cadrul Companiei Naționale Poșta Română (CNPR), și Niculae Pintilie, administratorul societății Continental Asig, la pedepse de câte șase ani de închisoare cu executare. Totodată, Andrei Marinescu, fost director executiv al Direcției de dezvoltare strategică a CNPR, Iulian Ditcov, administrator la Genius Network, Daniela Moisă, administrator la Pronova și Lucian Beșchea au primit pedepse de câte cinci ani de închisoare cu executare. Pe latură civilă, instanța i-a obligat la restiturea către stat a sumelor de peste 1,1 milioane de lei pe Neculai Pintilie și la aproape 500.000 de lei pe Daniela Moisă. Decizia Tribunalului București nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel București.

Cozmin Gușă, partener de afaceri cu Păcuraru

Inculpații au trimiși în judecată în octombrie 2009, de către procurorii DNA, în legătură cu semnarea a șase poliție de asigurare, prin care Poșta a fost păgubită cu peste patru milioane de euro. Potrivit rechizitoriului, în 2006, Toader Mihai, Emanoil Lepădatu și Andrei Marinescu au aprobat încheierea a șase polițe de asigurare pentru angajații Poștei Române, pentru riscuri cum ar fi accidente, boli profesionale, riscuri de sănătate. Polițele au fost încheiate între cu SC Allianz Țiriac Asigurări, SC Astra Asigurări și SC Omniasig Vienna Insurance Group cu încălcarea regulamentelor Potei Române și a condițiilor generale și specifice privind asigurările de viață. În urma acestor contracte, s-a produs un prejudiciu în dauna Poștei Române în valoare de 14.387.819,59 lei (echivalentul a aproximativ 4.087.448,74 euro). La încheierea acestor polițe au participat în mod fictiv, ca intermediari, Neculai Pintilie, Daniela Moisă și Lucian Beșchea, care au încasat suma totală de 6.944.765 de lei, reprezentând comisionul de intermediere. Totodată, conform procurorilor, Maricel Păcuraru a beneficiat de suma totală de 6.781.465 lei. De asemenea, Păcuraru a dobândit suma de 1.741.500 lei, pe care a folosit-o în interes personal și a transferat-o către alte persoane fizice sau juridice, deși cunoștea că provine din infracțiuni, preciza DNA. Păcuraru este amic și partener de afaceri cu Cozmin Gușă. Cei doi au cumpărat firma Petromservice la 7 noiembrie 2011, în aceeași zi în care Sorin Ovidiu Vântu și Liviu Luca au fost reținuți pentru prejudicierea acestei societăți cu aproximativ 83 de milioane de euro.

Bogdan Cristescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.