Acasă Actualitate Mărieș îi va reclama la Parchet pe Iliescu și Roman pentru trădare...

Mărieș îi va reclama la Parchet pe Iliescu și Roman pentru trădare de țară

DISTRIBUIȚI

Președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că în urma noilor informații descoperite în dosarele Revoluției va depune o plångere la Parchetul General împotriva lui Ion Iliescu și Petre Roman.
Potrivit lui Mărieș, noile informații descoperite după studierea actelor din dosarul Revoluției l-au determinat să facă o completare la plångerea depusă inițial, în care îi acuză pe fostul președinte Ion Iliescu și pe fostul premier Petre Roman de trădare de țară și subminarea economiei naționale.
„O să fac o completare la plångerea depusă în 2004 la Parchetul General, în baza căreia s-a redeschis dosarul 97/P/1990, unde o să adaug un nou capăt de acuzare, respectiv trădare de țară și subminarea economiei naționale, împotriva lui Ion Iliescu și Petre Roman. În acuzațiile mele mă bazez pe ce știu doi oameni foarte importanți: Cornel Dinu, care a fost prieten cu Iliescu, și Sergiu Nicolaescu, dar mai sunt și declarații și filme, astea nu se pierd“, a spus președintele Asociației 21 Decembrie.
Mărieș a prezentat ieri o declarație de martor din dosarul Revoluției, din care ar reieși că Ion Iliescu ar fi dispus, în timpul evenimentelor din 1989, să se împartă arme militarilor și civililor aflați la Televiziunea Romånă.
„După lansarea primului atac asupra Televiziunii, am distribuit pe bază de semnătură armament și muniție unor cadre militare din MApN și Ministerul de Interne, precum și unor persoane civile cărora le-am reținut documentele de legitimare.
Distribuirea armamentului s-a făcut la apelul domnului Ion Iliescu. Au fost de față, și pot confirma cele spuse de mine, domnul Petre Constantin, Mihai Lupoi, Roșoga Vladimir, Negruți Paul, colonelul Tache Sorin, maior Șerban, domnul Alexandru Stark, avocatul Opait și alți membri ai Consiliului Frontului Salvării Naționale“, se arată în declarația de martor, prezentată de Teodor Mărieș, care a precizat că mărturia face parte din volumul 12 „Rapoarte Cadre“ al Ministerului de Interne.
La råndul său, avocatul Asociației 21 Decembrie, Ionuț Matei, a spus că filele care conțineau această declarație nu se regăseau în copia inițială transmisă de Parchetul General și că, în urma verificărilor, a cerut să i se dea o copie a acestor acte.

S-au tras peste 13 milioane de gloanțe

Teodor Mărieș a mai spus că din actele aflate la dosarul Revoluției ar reieși că, în perioada 22 decembrie – 27 decembrie 1989, militarii ar fi tras peste 13 milioane de gloanțe.
„Aceasta este statistica doar pentru militarii din Ministerul Apărării, dar au mai tras și Gărzile Patriotice, Securitatea și așa mai departe. Am avut cel puțin un glonț pe cap de locuitor împărțit de Armata populației, indiferent că era sugar sau bătrån. Nu mai zic că doar în Capitală s-au tras două milioane de gloanțe“, a mai spus Mărieș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.