Acasă Actualitate Marko Attila, DNA nu vorbește ungurește

Marko Attila, DNA nu vorbește ungurește

DISTRIBUIȚI

Pe contul său de facebook, deputatul Marko Attila a postat o lungă spovedanie în limba maghiară urmată după ce intri în postare și dai vreo două ecrane vezi că a postat la sfârșit și traducerea în limba română. Evident că postarea sa se adresează autorităților maghiare că dacă ar fi vrut să transmită ceva DNA, ar fi postat din prima în limba română. Aceasta este una dintre acțiunile întreprinse de deputatul fugar în vederea obținerii protecției statului maghiar. Acesta cere casarea dosarului și se dă victimă politică.

De două zile am primit spre studiere copia dosarului 393-P-2013 (cazul ”Bica”). De la bun început am afirmat că nu am participat la ședința din 15.03.2011 la care s-a decis depăgubirea incriminată deoarece am participat în județul Brașov la diverse evenimente comemorative cu ocazia zilei maghiarilor de pretudindeni. În urma analizei am constatat că același lucru rezultă chiar și din actele din dosar! Totuși, contrar tuturor dovezilor strânse chiar de ei, procurorii au continuat să susțină vinovăția mea, mi-au comunicat calitatea de inculpat. Mai mult, au cerut încuviințarea arestării mele preventive!
Pentru acestea doresc să fac publice documentele care arată neimplicarea mea. Se poate observa în tabel la punctul 143 apare raportul de despăgubire în cauză, urmat de lista cu semnăturile membrilor prezenți, sub rubrica ”APROB”. Mai departe se poate observa în procesul verbal scris de mână al ședinței din 15.03.2011 (șase pagini în total, și care are două părți, respectiv dosare pe legea 10 și dosare pe fond funciar) că la pagina 5 se face mențiunea că dosarul se aprobă în unanimitate, urmat din nou de semnătura membrilor prezenți la ședință.
În final aș dori să fac următoarele declarații publice:
1. Niciodată în toată cariera mea nu am abuzat de funcția mea, nu am pretins și nu am primit nici un folos material nici pentru mine și nici pentru altul în nici un caz de retrocedare sau despăgubire. Deoarece eu nu am făcut așa ceva niciodată, condamn orice persoană și mă delimitez de toți cei care au folosit acest proces în scopuri personale. Asigur opinia publică și organele de anchetă că îmi voi pune la dispoziție cunoștințele pentru ca asemenea persoane să răspundă în fața legii.
2. Nu cunosc nici o persoană implicată în presupusele fapte de corupție în care numele meu este amintit, și nu am participat la ședința comisiei la care acele despăgubiri au fost decise, fiind în județul Brașov la diferite comemorări cu ocazia zilei maghiarilor de pretudindeni, iar acest lucru rezultând chiar și din actele de la dosar, respectiv lipsa semnăturii mele de pe procesul verbal și toate celelalte acte ale ședinței. Datorită faptului că aceste documente au fost cunoscute de procurorii de caz, chiar din momentul deschiderii dosarului, solicit încetarea imediată a urmăririi penale în privința mea, ridicarea oricăror măsuri asiguratorii asupra bunurilor proprietate comună cu soția și casarea întregului caz față de persoana mea, precum și redarea reputației de deputat ales.
3. Consider ambele cazuri îndreptate impotriva mea (cel al Colegiului Reformat Székely Mikó si acest nou caz) ca fiind injuste, nelegale și politice, care afectează profund drepturile fundamentale ale omului, dreptul la proprietate. Afirm că în România este grav afectat statul de drept, siguranța cetățeanului în sfera drepturilor constituționale. Pentru acestea m-am adresat oficial Guvernelor și diplomațiilor Republicii Ungare și ale Statelor Unite ale Americii (acestea urmărind și procesul Colegiului Reformat Székely Mikó prin prezența lor la fiecare termen) în vedera obținerii unei protecții, dar și pentru a semnala gravele disfuncționalități ale statului de drept. Intenționez să fac același lucru și către alte state, la organisme europene și internaționale.
Attila MARKO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.