Acasă Actualitate Martor-Bica spunea „cum pot eu să mă duc la Elena și să-i...

Martor-Bica spunea „cum pot eu să mă duc la Elena și să-i spun că am pus o dezaxată?”

DISTRIBUIȚI

Unul dintre martorii din dosarul retrocedarilor relateaza ca la finalul anului 2011 si inceputul lui 2012 Alina Bica facea presiuni asupra sefei Autoritatii Nationale pentru Retrocedarea Proprietatilor (ANRP), Dorina Danielescu, pentru convocarea unei sedinte in care sa rezolve dosare de retrocedari. In fata refuzului de convocare a sedintei, Bica s-ar fi lamentat cu remarca ca „îi vor rupe capul alţii”, spunand apoi „Cum pot eu să mă duc la Elena şi să-i spun că am pus o dezaxată la ANRP?”. Martorul audiat de procurori mai sustine ca la numirea în funcţia de preşedinte al ANRP a Dorinei Danielescu a contribuit „în mod hotărâtor” Alina Bica, acceptul informal pentru această numire fiind dat de Elena Udrea si Ioan Oltean.

Martorul citat, a carui marturie apare in rechizitoriul DNA de trimitere in judecata, ajuns la instanta, mai sustine ca, odata numita la sefia ANRP, Dorina Danielescu nu a mai raspuns la cererile Alinei Bica de rezolvare a unor dosare de retrocedare controversate. „In cadrul instituţiei circulau mai multe zvonuri, în sensul că lista cu dosarele care urma să intre în următoarea şedinţă a CCSD conţinea câteva dosare <<sensibile>>, având în spate nume din sfera politicii şi că datorită acestui fapt Dorina Danielescu se temea să convoace şedinţa”, mai arata martorul din dosar.

Din acel moment, Alina Bica ar fi inceput sa-i reproseze acesteia lipsa de colaborare. La o intalnire a dintre Alina Bica si Dorina Danielescu, „Bica a susţinut că vor avea de suferit grav din partea altor persoane, în acest context menţionând pe un anume <<DORIN>>, precizând totodată că <<voi chiar nu înţelegeţi că-mi rup capul ăştia dacă nu e convocată comisia?>>… Bica i-a precizat Dorinei Danielescu şi faptul că aceasta din urmă nu trebuie decât să convoace comisia, <<de restul ocupându-se ei>>”, se mai arata in rechizitoriul DNA.

Tot in rechizitoriu, un alt martor relateaza o scena incredibila petrecuta in interiorul Autoritatii Nationale pentru Retrocedarea Proprietatilor (ANRP), o scena care releva influenta lui Dorin Cocos in institutie. Astfel, Alin Cocos (fiul lui Dorin Cocos), era in relatii foarte bune cu vicepresedintele ANRP Sergiu Diacomatu (si el inculpat in dosarul retrocedarilor), iar mai multi angajati au relatat faptul ca „în momentul în care au intrat în biroul lui Sergiu Diacomatu l-au văzut pe Alin Cocos stând pe scaunul vicepreşedintelui cu picioarele pe masă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.