Home Actualitate Măsuri pentru perioada ploilor abundente, stabilite de Primăria Capitalei

Măsuri pentru perioada ploilor abundente, stabilite de Primăria Capitalei

DISTRIBUIŢI

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat joi o ședință operativă în care au fost stabilite principalele măsuri pentru perioada în care vor fi precipitații abundente, informează un comunicat PMB.

„Pe timpul nopții, temperaturile au început să scadă, fiind înregistrate și valori negative. Având în vedere avertizările meteorologilor privind precipitațiile abundente, trebuie ca pe parcursul nopții să interveniți, atunci când vremea o impune, cu material antiderapant în pante, rampe și în zona podurilor”, le-a spus edilul celor prezenți, potrivit sursei citate.

De asemenea, el a solicitat Apa Nova să aibă pregătite autocurățitoarele pentru a acționa în cazul în care se vor înregistra acumulări de apă în zona pasajelor sau în zonele cu risc. În condițiile în care vor exista acumulări de apă în pasajele rutiere sau pe marile bulevarde, Oprescu a cerut Poliției Locale să intervină pentru devierea traficului, astfel încât intervențiile să fie finalizate în cel mai scurt timp.

În cadrul ședinței, primarul Capitalei le-a solicitat din nou reprezentanților Distrigaz și Administrației Străzilor să urgenteze finalizarea lucrărilor în curs iar acolo unde acestea nu pot fi terminate, să fie semnalizate și izolate corespunzător, se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit operatorilor de deszăpezire, pentru punerea în aplicare a Programului de măsuri și acțiuni pentru deszăpezirea și combaterea poleiului în municipiul București în această iarnă, sunt pregătite 529 de utilaje de deszăpezire, peste 2.000 de operatori manuali și peste 34.000 de tone de material antiderapant.

Totodată, având în vedere scăderea temperaturilor, Direcția de Asistență Socială a Municipiului București a demarat deja programul de adăpostire a oamenilor străzii, centrele DGASMB fiind ocupate în proporție de 60%. În total, DGASMB dispune de o capacitate de cazare de 1.100 de locuri.

De asemenea, pentru această iarnă, DGASMB a pregătit 25.000 de porții de supă și ceai, acestea urmând a le fi oferite persoanelor fără adăpost în centrele de adăpostire sau cu ajutorul unităților mobile (atunci când vremea va fi deosebit de rece).

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.