Acasă Actualitate Medicii din Caraş-Severin acuzaţi de luare de mită pentru decizii de pensionare,...

Medicii din Caraş-Severin acuzaţi de luare de mită pentru decizii de pensionare, trimişi în judecată

DISTRIBUIȚI

Şeful Serviciului de Evaluări Medicale de la Casa de Pensii Caraş-Severin, dr. Sebastian Telbis, şi medicii Ioan Dorel Ungur şi Ioan Octavian Cenda, acuzaţi că au eliberat ilegal decizii de pensionare, au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Medicul Sebastian Telbis va fi judecat pentru 291 de infracţiuni de luare de mită, iar Ioan Dorel Ungur şi Ioan Octavian Cenda, pentru opt şi, respectiv, patru astfel de fapte.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că Sebastian Telbis – medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, Ioan Dorel Ungur – medic al Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, zona Caransebeş şi Ioan Octavian Cenda – medic expert al asigurărilor sociale, angajat al aceleiaşi instituţii, pentru zona Oraviţa-Moldova Nouă-Bozovici, au primit diverse sume de bani şi alte foloase materiale de la pacienţi care s-au prezentat la cabinete pentru expertizarea capacităţii de muncă, în vederea obţinerii sau, după caz, a prelungirii deciziei de pensionare pentru grad de invaliditate. Pacienţii au solicitat eliberarea unor decizii medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă, respectiv atestarea oficială a gradului de invaliditate şi a drepturilor de asigurări sociale ce decurg din această încadrare.

Anchetatorii au găsit la percheziţiile făcute în locuinţa medicului Sebastian Telbis şi la cabinetele unde îşi desfăşura activitatea 107.915 de euro, 480 de lire sterline, 4.120 de dolari şi 52.644 de lei, sumele fiind indisponibilizate. Totodată, au fost identificate două carnete cec emise de o bancă din Austria, având solduri de 137.178 de euro, respectiv 41.041 de euro. Procurorii au confiscat de la Telbis bunurilor mobile şi imobile în valoare totală de aproximativ un milion de euro, între care opt apartamente şi case, precum şi opt terenuri. Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Tribunalului Arad, ca instanţă desemnată de Curtea de Apel Timişoara.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.