Acasă Actualitate Medicii protestează, MS face studii de impact și negociază cu „de exemplu...

Medicii protestează, MS face studii de impact și negociază cu „de exemplu SANITAS”

DISTRIBUIȚI

Astăzi medicii și asistenții români au protestat în fața Ministerului Sănătății. Federația Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica și Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România susținute de Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical, de Societatea Medicilor de Familie și de  Colegiul Medicilor solicită salarii decente și un sistem sanitar reformat. Principala federație din domeniu, SANITAS, nu participă la proteste, cerând și membrilor săi să nu o facă. Bogătanii de la SANITAS au semnat pe 25 februarie un acord cu ministrul Sănătății care s-a dovedit foarte bun negociator, prin care sindicaliștii s-au obligat să nu organizeze proteste în anul 2016 (punctul 17). În schimb, au mai obținut puțină putere pentru ei, ministrul angajându-se că oamenii federației vor putea participa la ședințele Consiliilor de Administrație ale unităților sanitare, precum și promisiunea accesării de noi fonduri europene din care ei, mahării Sanitas să poată încasa sume frumoase ca manageri de proiecte sau experți. Acordul cu Ministerul Sănătății nu prevede majorări salariale pentru 2016. Citiți AICI acordul.

Astăzi, purtătoarea de cuvânt a MS, având de partea sa sindicaliștii de la SANITAS a declarat sigură pe ea:

„Organizațiile sindicale din domeniu au un calendar de proteste pe care îl urmează. Noi, Ministerul Sănătății, continuăm dialogul cu toate organizațiile sindicale, fie că este vorba despre organizațiile medicilor sau cele ale asistenților, ca de exemplu SANITAS. Vom avea întâlniri în continuare. Din punct de vedere al Ministerului Sănătății vom face toate eforturile de a răspunde revendicărilor și a susține punctele de vedere ale personalului medical”, a afirmat Oana Grigore.

„În ceea ce privește revendicările personalului, este vorba de legea salarizării care se discută în această perioadă și nu se discută în cadrul MS, se discută în cadrul Guvernului. În ceea ce privește plata și organizarea gărzilor în unitățile sanitare, MS a început un studiu de impact pentru a putea să răspundem acestei solicitări a cadrelor medicale”, a mai spus Grigore.

Este de înțeles că reprezentanții MS nu se agită atât timp cât SANITAS s-a angajat să nu organizeze proteste în 2016.

Pe de altă parte agramatul Marius Sepi, Primvicepreședintele SANITAS, țipă pe facebook că este atacată Federația SANITAS, nespecificând unde și cum și lăudându-se că a obținut inechități:

„Intelegeti de ce este atacata FEDERATIA SANITAS?
AM VRUT CARD CA SA VEDEM UNDE SUNT BANII (sa-l faca functional !)
AM DERANJAT, AM LUPTAT PENTRU BURSA REZIDENTILOR
AM DERANJAT, AM VRUT 25% PENTRU TOTI SALARIATII
AM DERANJAT,OBTINEM INECHITATILE
DERANJAM,VREM INCA 25%
DERANJAM,NE BATEM PENTRU 6% DIN PIB
DERANJAM,OBTINEM CCM PENTRU PROTECTIA SALARIATILOR
DERANJAM….SUNT MANDRU DE FEDERATIA SANITAS SI VA PROMIT CA O SA DERANJAM MAI DEPARTE!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.