Acasă Actualitate Mii de celulare ajung în închisorile patriei… în zbor

Mii de celulare ajung în închisorile patriei… în zbor

DISTRIBUIȚI

Deși legea prevede ca deținuții din închisorile noastre să nu aibă acces la telefoanele mobile, mii de celulare sunt introduse anual în pușcării. Potrivit unui comunicat al ANP, citat de penifest.blogspot.com, aceste celulare ajung la deținuți… în zbor. Conform explicațiilor savante oferite de șefii penitenciarelor, mobilele sunt aruncate peste gard de anumite persoane și ajung fix la cine trebuie, fără a fi luate în considerare și ipotezele în care aparatele de comunicare ar fi introduse prin intermediul gardienilor care doresc un venit în plus.

În anul 2007, un număr de 6434 de telefoane mobile au fost "parașutate" în închisorile patriei noastre cu destinație precisă, anume către deținuți, iar în primul trimestru al acestui an – 2232 de instrumente de comunicare, potrivit unui comunicat al ANP, citat de penifest.blogsopt.com.

Pentru a demonstra cât sunt de eficienți, șefii din Administrația Națională a Penitenciarelor au dat publicității numărul de telefoane pe care le găsesc în instituțiile pe care le au sub oblăduire. La întrebarea cum au ajuns telefoanele în penitenciare, pentru că legea prevede că astfel de instrumente de comunicare sunt total interzise în închisori, șefii acestor instituții au găsit și explicația: obiectele sunt zburătoare, dar identificate, însă imposibil de reținut la aterizare. Adică telefoanele erau aruncate de către cunoscuții deținuților în curtea închisorii, însă gardienii se "prindeau" de șmecherie la ceva vreme, după ce deținuții apucaseră deja să comunice cu apropiații. Evident, ipotezele conform cărora mobilele ar fi fost introduse fraudulos pe la sectorul vizite, aduse în instanță, la spital sau la vreun punct de lucru prin intermediul unor gardieni care ar fi dorit niște bani "gratis" au fost excluse total din calculele Administrației Naționale a Penitenciarelor. Acestea fiind concluziile, nu e de mirare că deținuții de la Penitenciarul Codlea din Brașov, nemulțumiți de condițiile asigurate, au postat pe Internet imagini tocmai din închisoare. Evident că ulterior s-a declanșat o anchetă care să stabilească modul în care ar fi ajuns celularele în posesia deținuților, iar din ultimele date, rezultă că… mobilele au aterizat pur și simplu. Aceasta nu este singura "întâmplare" de acest gen, un alt caz celebru este cel al bine-cunoscutului Nuțu Cămătaru care, printre altele, își permitea să coordoneze activitățile infracționale din Penitenciarul Jilava prin intermediul unui telefon mobil. Toate acestea în timp ce directorul penitenciarului cu pricina îl lăuda pe Nuțu  cât de implicat e în programele educaționale ale deținuților. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.