Acasă Actualitate Ministerele de Externe și al Sănătății vor da curs solicitării adresate de...

Ministerele de Externe și al Sănătății vor da curs solicitării adresate de către Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Sănătății informează că autoritățile române vor da curs solicitării adresate pe canale diplomatice de către Republica Moldova privind autorizarea livrării unor medicamente care pot fi achiziționate din România pentru asigurarea cu necesarul medicamentos a instituțiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova, în contextul sistării exportului de medicamente din România după instituirea codului roșu de risc de infecție cu noul coronavirus.

Această masură este posibilă deoarece Ordinul Ministrului Sănătății 428/2020 pentru aprobarea Listei cuprinzând dispozitivele medicale şi materialele sanitare pentru a asigura prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu SARS-COV-2, a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă temporar, precum şi a unor măsuri pentru asigurarea medicamentelor cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România (Canamed) permite exceptarea livrării în afara teritoriului României a medicamentelor fabricate de producătorii din România destinate altor piețe din afara teritoriului României, precum și a medicamentelor care tranzitează teritoriul României fiind destinate altor piețe.

Prin această măsură decisă de autoritățile române, România urmărește, de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova.

România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

3 COMENTARII

  1. Da’ Ungaria ce-are? Sau Italia! Poate-ar fi cazul să știm ce state ne-au cerut ajutor și care nu. Asta la nivel de stat. La nivel de familie extinsă cum trimiți de colo-colo medicamente pentru afecțiuni cronice, de ex.? Ca să nu insist că nici evacuarea gunoului de la izolați nu e clară

  2. Problematica este vasta in conditiile actuale.Oameni cumpara in prostie mancare ,detergenti,etc!!Acum actioneaza teama de necunoscut,de nestiinta,dorinta de a supravetui ,indiferent daca deranjezi pe ceilalti.Declaratiile ,balbaite ,informatiile aiurite determina comportamentul uman!!Unde sunt specialisti care pot calma multimea?? In aceste vremuri se verifica caracterul fiecaruia!!Trebuie avem un ghi clar si concis cu ce trebuie facut pentru a depasi cu bine situatia!

  3. O noua gafa galbena din seria Am luat o decizie foarte buna ….. apoi ma razgandesc.
    Domnul Costache EDITAT, care a trait 15 ani in strainatate, nu a fost informat la revenirea in tara ca Romania mare cuprinde si Moldova de peste prut, ca ei sunt fratii nostri si ca e natural sa-i sprijinim cu tot ce putem. A fost nevoie sa ne ceara ei ajutorul ca sa incepem cu „exceptii” la decizii prezentate ca foarte bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.