Acasă Actualitate Ministrul Educației se crede în dictatura PSD și ar vrea să îngrădească...

Ministrul Educației se crede în dictatura PSD și ar vrea să îngrădească accesul liber la justiție

DISTRIBUIȚI
În orice țară democratică, accesul liber la justiție este garantat. La fel este și în România, chiar prin articolul 21 din Constituție care spune că „orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime” și că „nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept”.
După ce Consiliul Naţional al Elevilor a îndemnat, duminică, toţi elevii din România să protesteze cu ocazia începerii cursurilor din anul şcolar 2019-2020, și totodată a contestat în instanță ordinul de ministru prin care elevii cu medii sub 5 la Evaluare sunt obligaţi să meargă la şcoli profesionale, ministrul Educației Daniel Breaz s-a enervat:
„Ce o să facă (…) o să acționeze peste un an de zile și Ordinul dat în urmă cu câțiva ani de zile cu media 6 la Bacalaureat și nota 5? Unde o să ajungem? Dacă mergem și ne gândim având această concepție că putem să atacăm orice în instanță, o să ajungem atunci să nu mai conteze nicio notă, fiecare face ce vrea, nu mai avem o ierarhie, nu mai avem calitate, nu mai avem nimic. Este o decizie asumată printr-un Ordin de ministru în urma discuțiilor cu cei din grupul de Dialog Social la nivel de Minister al Educației. Vreau să vă spun că majoritatea au fost de acord cu această decizie, să se pună acest prag al notei 5. În primă fază, dacă discutam anii trecuți de ce se intră și cu nota 1, 50 sau 2 la liceu, era o problemă, nu avem calitate în învățământ, nu ținem la calitate”, spune Breaz, conform Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.