Acasă Actualitate Ministrul Justiției din Germania: Condamn cu fermitate ceea ce fac guvernul român...

Ministrul Justiției din Germania: Condamn cu fermitate ceea ce fac guvernul român și partidul nostru soră, PSD

DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiției din Germania, Katarina Barley, a participat la întâlnirea cu reprezentanții presei internaționale din Berlin. Katarina Barley este și candidata de frunte a social-democraților germani (SPD) la europarlamentare. Ea a condamnat cu fermitate politica PSD din România, scrie jurnalistul Deutsche Welle, Robert C Schwartz pe contul s[u de Facebook

Întrebată de DW dacă poziționarea reținută a SPD față de acțiunile social-democraților români împotriva statului de drept se datorează rațiunilor electorale, Barley, care este și ministru al Justiției în guvernul federal, a declarat:

”Am reacționat în repetate rânduri față de politica dusă de PSD. Frans Timmermans, ‘Spitzenkandidat’ al social-democraților europeni, s-a pronunțat atât de hotărât încât s-a trezit cu o plângere penală în România. Nimeni nu ne poate imputa faptul că nu am fi avut reacții tranșante în ceea ce privește politica partidului social-democrat din România. Cu siguranță vor fi consecințe. Nu știu dacă se va ajunge la o suspendare ca în cazul partidului Fidesz al premierului ungar Orban, în PPE. Aceste decizii sunt discutate de conducerea grupului parlamentar S&D în PE.

Vedem că aceste două cazuri sunt deseori invocate în paralel, PPE aici, noi acolo… Înțeleg acest paralelism din motive de tactică electorală, înțeleg că ni se solicită să reacționăm dur, ceea ce și facem. Dar trebuie să vă spun sincer că aceste două cazuri sunt comparabile doar într-o mică măsură. În Ungaria avem un regim care acționează în afara regulilor statului de drept, atât în interiorul țării cât și în exterior. CSU (Uniunea Creștin-Socială, partidul candidatului PPE, Manfred Weber) l-a invitat pe Viktor Orban în ultimii cinci ani la toate congresele. La noi nu veți găsi pe nimeni care curtează într-o formă sau alta colegele și colegii români sau i-ar invita la vreun eveniment. Iar PPE a reacționat abia după publicarea afișelor cu Jean-Claude Juncker, unul de-al lor.

O spun încă o dată: Condamn cu fermitate ceea ce fac guvernul român și partidul nostru soră, fără doar și poate.”, scrie jurnalistul german.

La întâlnirea cu reprezentanții presei internaționale din Berlin, Katarina Barley, candidata de frunte a…

Publicată de Robert C Schwartz pe Miercuri, 10 aprilie 2019

1 COMENTARIU

  1. Nimic nu afecteaza pe cei in cauza situatiei din tara noastra, Isi urmeaza drumul lor ca si pana acum iar daca UE nu accepta si chiar vor sa-i scoata din Uniune, ca si pe unguri: touph luck guvernul si PSD le vor intoarce spatele ducandu-se… la rusi. Poporul accepta, in majoritatea necesara orice decid ii de sus. Nici greva generala nu-i afecteaza. Ori de o noua revolutie nici nu poate vorba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.