Acasă Actualitate Ministrul Sănătății explică de ce se înființează o nouă agenție care să...

Ministrul Sănătății explică de ce se înființează o nouă agenție care să gestioneze banii din Sănătate

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a explicat, joi, într-o conferință de presă, ce va face Agenția de Investiții în Sănătate (ANDIS), o structură paralelă care ar urma să gestioneze banii alocații Sănătății prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență. Potrivit unor stenograme apărute în presă, liberalii se opun înființării acestei agenții.

Declarațiile ministrului Ioana Mihăilă:

„-Pentru oricine citeste PNRR poate sa vada o descriere clara a obiectivelor Agentiei. Obiectivele sunt de a derula proiectele de investitii in infrastructura spitaliceasca care apartin portofoliului Agentiei. Portofoliul Agentiei cuprinde proiecte de investitii cu impact teritorial major. Este vorba in general de proiecte de investitii derulate de Ministerul Sanatatii pentru spitale din subordinea ministerului.
-De exemplu, agentia va prelua in portofoliul ei managementul de proiect pentru cele 3 mari spitale regionale. Va prelua si personalul din directia spitale regionale al Ministerului Sanatatii. Deci este vorba de o restructurare a Ministerului Sanatatii dar si de o intarire a capacitatii administrative in gestionarea proiectelor de infrastructura.
-De asemenea, poate prelua si va prelua alte proiecte din PNRR care au impact teritorial major si se afla in subordinea Ministerului Sanatatii. Vobim de institute oncologice, institute de boli cardiovasculare care se afla in subordinea ministerului.
-Pentru spitalele aflate in subordinea autoritatilor locale sau a altor ministere, agentia poate avea rol consultativ daca i se solicita consultare pentru derularea proiectelor de investitii.
-Un alt rol al agentiei este de reglementare. In acest moment normele de contructie de spitale, instalatiile, mantenanta aparaturii, fie nu exista, fie sunt invechite. Agentia, prin expertii pe care doreste sa ii angajeze si formeze, va putea elabora fie singura fie in colaborare cu Ministerul DezboltariiMDRT cet nromae astfel incat sa avem niste criterii de calitate a infrastructurii in sanatate” a declarat Mihăilă

2 COMENTARII

  1. Centralizarea este o masura fireasca insa anticipez ca vor fi cele mai bine remunerate functii publice din Minister ceea ce nu este un lucru negativ, insa modul in care dumneavoastra doamna ministru veti proceda la selectia personalului va fi adevatul dumneavoastra test profesional si de aceia va urez succes.

  2. Cel mai bun prim-ministru este L Orban, ministrii competenti nu trebuie schimbati politic! Populatia trebuie sa aibe incredere in guvern! Asa vom fi o tara prospera!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.