Acasă Actualitate Ministrul Sănătății, Florian Dorel Bodog: „sunt determinat complet”

Ministrul Sănătății, Florian Dorel Bodog: „sunt determinat complet”

DISTRIBUIȚI

Aflat într-o vizită de două zile în județul Argeș unde a vizitat Spitalul Județean de Urgență din Pitești și șantierul noului spital din Mioveni ministrul Sănătății a încercat iar să se exprime în limba română, anunțând că este determinat complet. Conform DEX,  determinat înseamnă care a fost precizat, care a fost stabilit sau (Despre cuvinte sau propoziții) al cărui sens este precizat de alt cuvânt sau de altă propoziție. Nu este prima dată când Dorel Bodog ne face să ne minunăm că a ajuns chiar îndrumător de doctorate, calitate pierdută anul trecut pentru plagiat. În urmă cu două luni, ministrul explica de ce teza sa nu e plagiată: a fost scrisă toată cu mâna.  În mod evident, Dorel are un vocabular limitat și se exprimă foarte greu, ceea ce explică și legenda conform căreia acesta a intrat în sistemul sanitar ca brancardier.

CITEȘTE ȘI Cel mai senin ministru al Sănătății: întrebat dacă a luat mită vreodată a răspuns că el nu ia șpagă ca medic
„Să știți că este foarte greu din poziția de ministru să-ți asumi să faci o procedură de urgență pentru un vaccin care costă foarte mulți bani, dar îmi asum acest lucru deoarece pentru mine este foarte important să aibă copiii vaccinuri. Deci îmi asum absolut orice, pentru că eu știu că (…) nu o să fiu acuzat de abuz în serviciu pentru așa ceva. (…) Deci să fie foarte clar, sunt determinat complet să aduc vaccinuri în România. Voi pune în transparență legea vaccinării, probabil săptămâna viitoare (…), după care legea va intra în Guvern pentru o primă lectură și va fi trimis în Parlament pentru dezbatere. În paralel cu dezbaterea pe legea vaccinării, mă voi asigura că aceste vaccinuri intră în țară. Hexavalentul va intra în țară la sfârșitul lunii martie (…) și chiar dacă am avut o procedură de negociere de urgență, am obținut prețul care a fost obținut la licitație (…). Pentru tetravalent, prima tranșă de vaccin a plecat deja în țară și am semnale că a ajuns la medicii de familie. (…) În ceea ce privește vaccinul ROR, mi-au fost semnalate situații în țară în care unele județe au rămas fără stoc. Am dispus redistribuirea dozelor de vaccin din județele în care a fost un stoc supranumerar, astfel că avem asigurată cantitatea pentru o perioadă de până la patru luni”, a anunțat ministrul Sănătății Florian Bodog la Pitești.

„Problema care ne-a rămas pe cap la momentul de față, care este cea mai gravă, este problema vaccinului pentru hepatită B pentru copii. Acest vaccin din păcate nu mai există pe stoc, producătorul are probleme legate de linia de producție (…) și atunci am activat un plan european de alertă, care în mod normal nu se activează pentru vaccin, am primit răspunsul din Norvegia că au 10.000 de doze disponibile și specialiștii noștri sunt în contact direct cu cei din Norvegia, să vadă dacă acest vaccin este bun pentru copiii noștri, dacă poate fi administrat. (…) Pentru mie, securitatea pacientului este foarte importantă și vă asigur că în acest sens fac toate demersurile”, a mai spus ministrul Sănătății.

Hai și cu majorările salariale la medici și asistenți că ne-am pierdut răbdarea și noi, pacienții, și ei. Dacă o mai lălăie mult guvernanții o să plece toți și o să rămânem numai cu medicii politicieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.