Acasă Actualitate Ministrul Sănătăţii l-a demis pe managerul interimar al Institutului ‘Matei Balş’

Ministrul Sănătăţii l-a demis pe managerul interimar al Institutului ‘Matei Balş’

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis astăzi demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public.

Ministerul Sănătății a solicitat, în această dimineață, informații cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” în timpul incendiului.
Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov.
La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București, precum și comunicarea cu toate celelalte autorități implicate.

Maria Nițescu (55 de ani), medic primar specialist în igienă alimentară, conferențiar la Universitatea Carol Davila din București, a fost numită manager interimar al Institutului ”Matei Balș” din București, în decembrie 2020  de Nelu Tătaru, la propunerea fostului manager, Adrian Streinu Cercel devenit senator PSD.

Nițescu a absolvit Facultate de Medicină din Craiova în 1991. CV-ul său poate fi consultat AICI.

1 COMENTARIU

  1. Cu demiterea nu rezolvi nimic ma ministrule,daca tot vreai sa faci ceva trebuia sa trimiti corpul de control sa vada aia cati bani a cheltuit institutul si pentru ce si asa se poate sa fi aflat si tu daca s-au cumparat diverse consumabile cu preturi de trei ori mai mari decat pe piata,sau daca sau facut zugraveli,reparatii intalatii sanitare,reparatii instalatii electrice doar pe hartie sau cu materiale proaste la preturi mari sau daca sau cumparat aparate care zac prin depozite si multe altele,eu nu spun ca s-a facut asa ceva dar fara un control adevarat un ministru nu stie decat ce ii spun eu directorul de spital si eu nu sunt tampit sa-i spun adevarul daca el,adevarul ma trimite la puscarie.
    Bani ma Voiculescule daca nu urmaresti cum sau cheltuit bani la spitalul asta si la altele nu ai facut nimic,pentru ca in timpul guvernarilor PSDiste din ultimi ani directori de spitale la fel ca si ceilalti directori de la stat sau comportat ca niste patroni,patroni pe bani aluia adica pe bani statului.
    Nici inainte de 2016 directori de la stat nu erau mai breji dar dupa 2016 s-a dat liber la abuzuri cu toate ca PSDisti nu au reusit sa dezincrimineze abuzul in serviciu prin lege pentru ca au iesit 60.000 de oameni in strada doar in Bucuresti,sau ai uitat ce a spus Liviu Dragnea „legea este buna dar a fost comunicata gresit de noi,adica de PSD”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.