Home Actualitate Miting la ora 14.00 în Piața Universității pentru demisia lui Gabriel Oprea

Miting la ora 14.00 în Piața Universității pentru demisia lui Gabriel Oprea

DISTRIBUIŢI

Moartea tânărului poliţist motociclist Bogdan Gigina, aflat în coloana oficială a ministrului Afacerilor Interne Gabriel Oprea, scoate oamenii în stradă. „NU abuzului de putere! Oprea, demisia!” este titlul evenimentului de pe Facebook, prin care bucureştenii şi nu numai sunt invitaţi duminică, de la ora 14.00, în Piaţa Universităţii, pentru a cere demisia ministrului. 32000 de persoane au fost invitate la eveniment.
Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne şi vice-premier în Guvernul României. Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei.

Deplângem moartea la datorie a unui tânăr poliţist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se află în culpă morală şi instituţională.

Dorim o anchetă liberă de influenţă politică şi realizată în deplină transparenţă. Dar înainte de acest lucru cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă.

Salutăm evenimentele comemorative în memoria lui Bogdan Gigină, organizate de către Comunitatea Bicicliştilor şi respectiv Comunitatea Motocicliştilor.

Împreună spunem NU abuzului de putere! Acesta este un eveniment ne-partizan, al simplilor cetăţeni care condamnă abuzurile oricărui demnitar aflat în poziţie de putere.

Vă aşteptăm!

Later edit: Deşi ţinta noastră este abuzul de putere, dorim să condamnăm şi indolenţa autorităţilor locale şi regiilor în ce priveşte lucrarile publice, semnalizarea corespunzătoare a acestora și închiderea șantierelor imediat după finalizarea intervențiilor. Această indolență duce inclusiv la tragedii precum cea de zilele trecute.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.