Acasă Actualitate Miting pro-Gaza la București

Miting pro-Gaza la București

DISTRIBUIȚI

În timp ce din țările arabe continuă să vină reacții dure după ofensiva israeliană asupra convoiului de nave cu ajutoare pentru Fâșia Gaza, la București a avut loc, la sfârșitul săptămânii, un miting de susținere a acțiunilor privind anularea blocadei israeliene în Gaza. Mitingul de susținere, care a durat circa două ore, s-a desfășurat în Parcul Carol, unde circa o mie de arabi și de turci au răspuns la apelul lansat de Consiliul Comunității Arabo-Islamice din România. Mesajul transmis de participanții la miting a fost unul umanitar, de renunțare la blocada impusă de israelieni în Gaza. De asemenea, a fost condamnată la unison reacția dură a Israelului, care a atacat convoiul umanitar plecat la sfârșitul lunii mai spre Fâșia Gaza.
Potrivit ultimelor informații, mai multe grupuri propalestiniene plănuiesc să trimită o nouă flotilă către Gaza luna viitoare, similară celei implicate în atacul trupelor israliene din 31 mai, în urma căruia nouă activiști turci au fost uciși.
„Avem șase nave care sunt gata să plece din Europa, sperăm în a doua jumătate a lunii iulie“, a declarat la Parlamentul European Mazen Kahel, purtător de cuvânt al Campaniei europene pentru încheierea asediului din Gaza.
Deși Israelul a susținut în repetate rânduri necesitatea păstrării blocadei impuse în urmă cu trei ani, după ce puterea în Gaza a fost preluată de Hamas, guvernul său s-a întrunit miercuri pentru a discuta o propunere internațională de a relaxa măsurile de siguranță.
„Credem că cea de-a doua flotilă va fi mai mare decât prima“, a declarat Kahel, a cărui campanie este sprijinită de alte grupuri propalestiniene, inclusiv Free Gaza, organizații neguvernamentale din Turcia, Grecia și Suedia și Comitetul Internațional de Ridicare a Asediului din Gaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.