Home Actualitate MM Stoica a negat la DNA că i-ar fi cunoscut pe judecătorul...

MM Stoica a negat la DNA că i-ar fi cunoscut pe judecătorul Mustață și complicii săi

DISTRIBUIŢI

Mihai Stoica a fost audiat de procurorii DNA în cazul judecătorului Mustață – arestat pentru că cerea bani în schimbul unor decizii favorabile – și le-a spus anchetatorilor că nici magistratul, nici apropiați ai săi nu i-au făcut astfel de propuneri.

Potrivit unor surse judiciare, Mihai Stoica a fost adus din penitenciar ca să dea o declarație pe 6 mai, și a arătat că nu are vreo legătură cu faptele de care este acuzat judecătorul Stan Mustață, de la Curtea de Apel București.

Anchetatorii l-au întrebat pe Stoica dacă îl cunoaște pe magistrat sau pe complicii acestuia, respectiv grefiera Mariana Curea, Florian Alexandru, apropiat al clanului Cămătaru, și Ion Boraciu, deținătorul unei ferme de animale. MM Stoica a negat că ar fi cunoscut vreuna din persoanele nominalizate.

Stoica a menționat că nici vreun apropiat al său nu i-ar cunoaște pe aceștia și că nu a venit nimeni la el cu propuneri privind soluționarea favorabilă a contestației sale împotriva deciziei definitive prin care a fost trimis la închisoare.

În acest context, Mihai Stoica a mai declarat că numele său a fost folosit de cei implicați în dosarul judecătorului Mustață fără ca el să aibă cunoștință despre acest lucru și fără acordul său.

Procurorii au audiat în acest caz și alte persoane, mai spun sursele citate, care susțin că este posibil să fie vizați în anchetă și colegi ai judecătorului Stan Mustață.

Aceleași surse menționează că probele din dosarul lui Mustață obținute în mediu ambiental, respectiv înregistrările audio, dovedesc în mod clar faptele de care sunt acuzați magistratul și complicii săi. Conform surselor citate, tehnică de înregistrare a fost montată de DNA și în localurile frecventate de Mustață și complicii săi, nu doar în apartamentul lui Ioan Boraci.

Judecătorul Stan Mustață și grefiera Mariana Curea, arestați preventiv în dosarul de mită pentru soluții favorabile unor inculpați și condamnați, rămân în detenție, a decis definitiv, tot în 8 mai, instanța supremă, care a respins contestațiile celor doi.

 

Mustață și Curea, de la Curtea de Apel București, au fost arestați preventiv în 30 aprilie, printr-o decizie luată de aceeași instanță.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.