Acasă Actualitate Moldova a deschis frontul pentru scaunul patriarhal

Moldova a deschis frontul pentru scaunul patriarhal

DISTRIBUIȚI

-Moldovenii- au deschis frontul pentru scaunul patriarhal. CNSAS-ul redevine ceea ce a fost de la bun început – instrument de manipulare. Miza scaunului patriarhal are importante conotaţii politice şi geopolitice. -Dosariada- CNSAS va avantaja ofiţerii deplin conspiraţi. Reprezentanţi ai BOR se alătură Colegiului Medicilor în muşamalizarea -cazului Sinescu-. Intervenţia feţelor bisericeşti ridică noi semne de întrebare asupra morţii Patriarhului. Patriarhul a fost influenţat să se ducă la Sinescu de vicarul Vicenţiu Ploieşteanu. Vicenţiu s-a implicat în campania de -spălare- a lui Sinescu.

Au apărut -brokeri- electorali ai succesiunii BOR. CNSAS-ul redevine instrument politic

Grupuri interesate în jocul alegerii viitorului Patriarh au apărut deja cu putere la vedere. Miza scaunului patriarhal are importante conotaţii politice, ba chiar geopolitice. Patriarhul Teoctist s-a aflat în vârful unui joc geopolitic major, legat de limitarea influenţei Rusiei la frontiera europeană. Efortul depus de acesta pentru înfiinţarea Mitropoliei Basarabiei a generat replica dură a Moscovei la adresa sa. Cadrul geopolitic contează şi acum enorm în actuala cursă pentru succesiunea scaunului patriarhal.

Asupra Mitropolitului Teofan se fac presiuni pentru a se retrage din cursa către scaunul patriarhal lăsându-se astfel culoar liber contracandidatului său – Daniel, Mitropolitul Moldovei. -Dosariada- va fi principalul instrument (şi) la alegerile care vor avea loc la începutul lunii septembrie. Despre Teofan s-a vehiculat deja în presă acuzaţia că acesta ar fi semnat un act de colaborare cu Securitatea în studenţie.

Un cunoscut ieşean – (Iaşiul este -baza- Mitropolitului Daniel), Adrian Ştefan Iuraşcu, preşedinte al Forumului Civic Românesc, a relansat tema dosarelor ierarhilor de la CNSAS şi cu promptitudine CNSAS a anunţat că se va convoca pentru a -analiza problema-.

Grupuri de interese din Iaşi îl servesc pe Daniel

Numele lui Iuraşcu este legat de -Propact- – un aşa zis sindicat al ţărănimii, organizaţie membră a Convenţiei Democratice, la un moment dat, dar care mai recent a fost mai cunoscută pentru suportul acordat unui latifundiar de Iaşi, Bogdan Cihodaru, care face parte din pepiniera de valori naţionale – Sechelariu, Hrebenciuc, Iacubov, Relu Fenechiu, Solcanu, cei care au constituit o adevărată feuda locală din Iaşi şi împrejurimi. Cihodaru este în topul celor mai tineri milionari de Moldova. -Propact- a sprijinit interesele lui Cihodaru despre care -Ziua- de Iaşi a scris că se află în spatele unor mari tunuri date cu complicitatea comisiei judeţene de fond funciar. Mitropolitul Daniel este legat prin fire strânse cu reţeaua locală de oameni politici şi latifundiari, majoritatea conectaţi de asemenea cu structuri mai mult sau mai puţin conspirate ale Cartelului securistic. Melanjul ieşean are caracteristici cu totul speciale şi datorită învecinării cu spaţiul de interese rusesc, extrem de bine reprezentat atât la Chişinăul aflat la o aruncătură de băţ, cât şi la Iaşi, oraş de unde provin o bună parte dintre membrii unei Centrale cu activitate susţinută în plan politic şi nu numai.

CNSAS-ul – instrument de spălare a -acoperiţilor-

Chestiunea de fond a actualei -dosariade- este foarte simplă. CNSAS-ul a scos pe ţeavă până acum doar plevuşcă, informatori sau colaboratori de mică importanţă, acordând în schimb certificate de bună purtare mega-securiştilor, cadrelor de tot felul, mai mult sau mai puţin -deplin conspirate-. Mitropolitul Daniel a terminat Dreptul în 1974 şi apoi a activat prin străinătăţuri ani buni, şi-a luat doctorate peste doctorate, s-a specializat pe multiple planuri, într-o ţară – Elveţia – cunoscută de toţi profesioniştii drept o placă turnantă a tuturor serviciilor speciale. Marile jocuri dintre Rusia şi restul lumii s-au dat aici, încă din perioada celui de-al doilea război mondial, datorită poziţiei privilegiate de -neutralitate- a Elveţiei. Este greu de crezut deci că Daniel ar putea avea un dosar la CNSAS din motive uşor de înţeles. De vreme ce chiar fratele său îl caracteriza drept un -diavol-, -ofiţer de securitate acoperit-, într-un interviu recent apărut în -Evenimentul Zilei- este evident că şansele găsirii unor -urme ale diavolului- de către profesioniştii chixului de la CNSAS sunt iluzorii.

Muşamalizarea -cazului Sinescu- alătură reprezentanţi ai BOR

Colegiul Medicilor din Bucureşti prin Sorin Oprescu, preşedintele acestuia s-a antepronunţat, acesta declarând pe toate canalele posibile că nu există nici o culpă medicală a lui Sinescu. -Spălarea- lui Sinescu s-a desfăşurat profesionist şi prin intermediul mass-media – trei trusturi de presă oferindu-i spaţii largi de desfăşurare. Cu o zi înainte de anchetarea acestuia de către C.M., Antena 2 şi Realitatea au declanşat o adevărată campanie de imagine pentru Sinescu. Intervenţia unor ierarhi în campanie aduce noi revelaţii şi pune în lumină complicităţi nebănuite.

Reprezentanţi ai BOR intervin în favoarea lui Sinescu

Vicarul Vicenţiu Ploieşteanu a sărit, la Antena 2, în apărarea celui care l-a terminat pe masa de operaţie pe Patriarhul Teoctist. Şi purtătorul de cuvânt al BOR, Costel Stoica s-a asociat, în aceeaşi emisiune, poziţiei superiorului său, care a prezentat semnele de întrebare ridicate de presă cu privire la moartea Patriarhului Teoctist drept -fabulaţii-. Vicenţiu, care a activat în Israel, imediat după 1990, are o excelentă înţelegere a domeniului informaţiilor şi un discernământ calificat, deci este exclus să nu ştie diferenţa dintre -fabulaţie- şi informaţie. El a mărturisit public că Patriarhul i-a cerut să documenteze persoana doctorului Sinescu, anterior operaţiei, şi, spune el, -a aflat numai lucruri bune-. Asta i-a transmis Patriarhului – care s-a îndreptat cu încredere, -bine informat- de Vicenţiu către operaţia fatală. Dacă Patriarhul ar fi citit presa din chiar zilele în care se întâlnea cu Sinescu, cel recomandat pozitiv de Vicenţiu, poate ar mai fi fost în viaţă şi azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.