Acasă Actualitate Monica Macovei nu-l slăbește pe plagiatorul Ponta

Monica Macovei nu-l slăbește pe plagiatorul Ponta

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul Monica Macovei a transmis luni, 29 august 2016, Baroului București, o scrisoare, prin care solicită reprogramarea participării acesteia la ședința Consiliului Baroului București pentru data de 5 septembrie. Monica Macovei susține miercuri, 31 august 2016, într-o ședință extraordinară a Comisiei LIBE a Parlamentului European, proiecte la care este raportor PE.

Scrisoarea transmisă luni, 29 august, către Baroul București:

‘Stimate domnule Decan Ion Dragne,

Am primit invitația dumneavoastră de a participa la ședința Consiliului Baroului București din data de 31 august 2016, când se va discuta solicitarea mea de excludere din Barou a avocatului Victor Viorel Ponta, al cărui titlu de doctor în drept a fost retras de ministrul Educației Naționale și Cercetării științifice.

Doresc să mă întâlnesc cu membrii Baroului București, mai ales că, așa cum ați declarat și dumneavoastră, este o situație nouă. Este o decizie importantă pentru că ea privește modul în care Baroul București va acționa pe viitor ori de câte ori un membru al Baroului va ieși din sfera legală. Este, de asemenea, și un semn de respect față de toți avocații onești și profesioniști care doresc să le fie apărată profesia de impostură, minciună și falsuri.

Parlamentul European a început, pe 29 august 2016, sesiunea de toamnă, iar Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne — LIBE m-a anunțat că pe data de 31 august are loc o sesiune extraordinară a Comisiei LIBE, începând cu ora 15.00, în care sunt programate (a) prezentarea, de către mine, ca raportor al Parlamentului European, a stadiului negocierilor pe care le conduc din cadrul Trialogului pentru Raportul privind Consolidarea controalelor prin consultarea bazelor de date relevante la frontierele externe (Regulamentul Schengen) și (b) votarea Opiniei LIBE și a Bugetului General al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2017, unde, de asemenea, sunt raportor al Parlamentului European.

Atașez și scrisoarea Președintelui Comisiei LIBE referitoare la negocierile de pe 30 august și votul de pe 31 august, în care acesta precizează că ‘… prezența doamnei MACOVEI este astfel esențială pe 30 și 31 august pentru a fi în măsură să procedăm cu acest vot’ (‘the presence of Ms MACOVEI is therefore essential on 30 and 31 August in order to be able to proceed with this vote’).

În aceste condiții, sunt nevoită să fiu în la Parlamentul European, în Bruxelles, pe data de 31 august 2016, să îmi susțin rapoartele în fața membrilor LIBE și să votez.

Vă rog să îi consultați pe colegii dvs în legătură cu posibilitatea de a reprograma participarea mea la ședința Consiliului Baroului București pentru data de 5 septembrie, la aceeași oră — 12.30′.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.