Acasă Actualitate Monumentul în memoria victimelor Colectiv va fi inaugurat pe 30 octombrie

Monumentul în memoria victimelor Colectiv va fi inaugurat pe 30 octombrie

DISTRIBUIȚI

Asociația Colectiv GTG 3010 anunță inaugurarea monumentului ridicat în amintirea celor 64 de tineri plecaţi dintre noi în tragedia ce s-a întâmplat acum un an, dorind ca acesta să reprezinte schimbarea, trecerea de la corupţia care i-a ucis, la un stat cu un sistem sigur.  Evenimentul va avea loc pe 30 octombrie, în jurul orei 12:00, în piațeta din faţa fostului club Colectiv.
„Încă de la începutul anului ne-am dorit foarte mult ca acest monument să existe şi ne-am luptat cât am putut pentru realizarea sa. Nu vrem ca oamenii să uite ce s-a întâmplat pe 30 octombrie 2015, nu trebuie ca cei 64 de tineri care au plecat dintre noi să fie uitați. Acest monument era necesar pentru că atâta timp cât oamenii au în minte ce s-a întâmplat atunci, vor avea grijă, pe viitor, să evite orice acţiuni care să ducă la astfel de tragedii.”, a declarat Eugen Iancu, membru fondator al Asociaţiei Colectiv GTG 3010.
Monumentul este compus dintr-un soclu în formă de semisferă cu raza de un metru, făcut dintr-un bloc de piatră de Dobrogea, numită „Codru de Babadag”, și o sculptură din bronz, cu înălțimea de 1,60 metri. La baza acestuia vor fi cioplite numele celor 64 de tineri, victime ale incendiului din clubul Colectiv. Costurile monumentului se ridică la 70.000 de euro, dintre care aproximativ 48.000 de euro provin de la Consiliul Local al Sectorului 4 şi restul din donaţii. 

Despre Asociația Colectiv GTG 3010
Este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, cu personalitate juridică, cu scop public, înființată în temeiul OG nr. 26/2000, cu modificările și completările ulterioare.

Principalele obiective ale Asociației Colectiv GTG 3010 sunt:
Monitorizarea anchetelor în desfășurare în cazul incendiului de la Clubul Colectiv, precum și inițierea unor noi anchete în instituțiile statului, care să identifice persoanele responsabile din toate nivelurile ierarhice care nu și-au exercitat atribuțiile postului și controlul în aplicarea legislației, fapt ce a condus la această groaznică tragedie.
Ajutorarea victimelor din accidente și incendii, din punct de vedere juridic și medical, ajutorarea victimelor abuzurilor statului.
Ajutorarea persoanelor afectate de incendiul din Clubul Colectiv, pentru ameliorarea stării lor de sănătate până la însănătoșirea completă, integrarea socială și recâștigarea demnității personale.
Sprijinirea structurilor fizice necesare industriilor creative, în special muzica rock, arta fotografică și video, în memoria victimelor incendiului din Colectiv.
Implicarea în acțiuni care să prevină producerea de accidente similare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.