Acasă Actualitate Motivarea eliberării din arest a lotului Vîntu în dosarul Petromservice

Motivarea eliberării din arest a lotului Vîntu în dosarul Petromservice

DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel București a dat publicității motivarea eliberării din arest a lotului Petromservice, în frunte cu Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca. Judecătorii au înlocuit atunci măsura arestării cu obligația de a nu părăsi țara pentru cei zece inculpați. Magistrații Tribunalului București au decis, pe 8 noiembrie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, a liderului de sindicat Liviu Luca și a altor opt persoane, într-un dosar în care sunt acuzați de procurorii Parchetului General că au falimentat controlat compania Petromservice.
Celelalte persoane arestate de TB și eliberate de judecătorii CAB sunt: Octavian Țurcan, Gheorghe Șupeală, Sorin Mihai, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Zizi Anagnostopol, Daniela Brașoveanu și Ioan Bohâlțeanu.
Procurorii susțin că cele zece persoane au falimentat compania Petromservice SA, căreia i-au produs un prejudiciu de 83.163.165 euro, fiind afectați 72.000 membri ai Asociației Salariaților, care, în calitate de acționari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, din cauza unor activități frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acțiunilor.
"Din ansamblul probelor administrate până în prezent a mai rezultat că actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpărarea, cu banii Petrom Service SA, a unor acțiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparținând unor societăți comerciale și transferarea frauduloasă și controlată a banilor obținuți pentru a ascunde identitatea beneficiarului real. În acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul Petrom Service SA, prin operațiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, în conturile personale sau ale unor societăți înregistrate în străinătate și în România, în special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro) și S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro)", se arată într-un comunicat al Parchetului General.
Anchetatorii au instituit sechestru asigurător asupra a aproximativ 81 de imobile (46 terenuri intravilane și extravilane, cinci apartamente, clădiri cu destinație de hotel, restaurante, alte spații comerciale, un bloc de opt etaje, autoturisme, ambarcațiuni, conturi bancare), în vederea recuperării prejudiciului de 83 de milioane de euro produs prin falimentarea Petromservice.

Dă click mai jos pe pagină pentru a vedea întreaga motivare

Dă click mai sus pe pagină pentru a vedea întreaga motivare

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.