Acasă Actualitate Neputința și indiferența politicienilor români ne lasă fără medici și asistenți

Neputința și indiferența politicienilor români ne lasă fără medici și asistenți

DISTRIBUIȚI

„Merge și-așa”, deviza politicienilor români care s-au perindat la conducerea acestei țări nu mai funcționează. Medicii și asistenții români nu fac grevă ca alți funcționari ai statului dar pleacă în Occident unde sunt respectați și plătiți așa cum merită. Spitalele din Europa sunt încântate de medicii și asistenții români care sunt bine pregătiți și le oferă salarii și condiții de viață foarte bune. Politicienii PSD au făcut promisiuni mincinoase medicilor în campania electorală iar acum, din păcate, nu le pot ține. Olguța Vasilescu și Florian Bodog nu sunt decât doi incompetenți care făceau spume la gură mințind cum o să facă și o să dreagă ca să țină ei medicii în România, una dintre prioritățile mai prioritare decât orice altă prioritate. În timp ce mințeau la televizor, administrația locală și centrală unde funcțiile se ocupă pe pile își creșteau salariile de câteva ori, ajungând ca niște corupți, incompetenți și agramați să încaseze mii de euro lunar din bani publici, în timp ce medicilor și asistenților li se oferă „cu mărinimie”, 4% de la 1 ianuarie 2018.

Sâmbătă, la Iaşi, 14 agenţii de recrutare reprezentând spitale din Europe au căutat să convingă cadrele medicale să plece în străinătate. Oferta a fost de 300 de posturi Franţa, Germania, Norvegia, Suedia şi Danemarca, salariile oferite începeau de la 4000 de Euro pe lună, cazare și cursuri gratuite ca să înveţe limba țării. Nu mai comparăm condițiile de lucru din spitalele din Europa.
De ce ar alege un medic român să rămână în țară? Ca să fie târât de aparținători pe la poliție în cazurile de posibil malpraxis care în Europa sunt tratate civil, spre deosebire de România unde sunt tratate penal? Să fie bătut la serviciu de clanurile interlope? Să fie tratat ca un cerșetor atunci când îndăznește să întrebe politicienii dacă mai primește bonurile de masă de sub 4 Euro pe zi? Ca să fie mințit că va primi un salariu decent și după câteva luni să vadă că mărirea este dată unei amante, soții sau fiu de politician montat într-o funcție politică?

Ei bine, nedragii noștri politicieni, merge și-așa nu mai merge!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.