Acasă Actualitate Nici mama Curții Constituționale nu îi poate pune pixul în mână președintelui...

Nici mama Curții Constituționale nu îi poate pune pixul în mână președintelui să semneze revocarea miniştrilor şi a procurorul general

DISTRIBUIȚI

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut duminică seară că nu există nimic în lege care să îl oblige pe Klaus Iohannis să semneze revocarea miniştrilor precum doreşte Guvernul şi nici pe cea a procurorul general Augustin Lazăr precum a solicitat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nimeni neputând să-i pună pixul în mână pentru semnătură .

„Da, trebuie motivat, dar poate motiva pentru că ‘știu eu de ce’. Nimeni nu îi poate pune pixul în mână președintelui să semneze, nici mama Curții Constituționale“, a susținut Traian Băsescu la România TV.

Întrebat de ce a refuzat președintele Klaus Iohannis revocarea miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova, Băsescu a afirmat: „pentru că așa a vrut“.

Fostul preşedinte a lăudat şi decizia lui Klaus Iohannis de a amâna un nou răspuns privind propunerile PSD pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării până după 1 decembrie.

Klaus Iohannis a respins miercuri numirea lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării şi a Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor. După refuzul preşedintelui, PSD a propus numirea Olguţei Vasilescu la Dezvoltare şi a lui Miercea Drăghici la Transporturi.

În ceea ce priveşte cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, Traian Băsescu a arătat că Iohannis „a respectat întocmai“ cerințele Comisiei Europene din ultimul raport MCV, referitoare la suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire a procurorilor importanți și relansarea procedurii de numire a unui procuror-șef.

Conform unei decizii a Curții Constituționale din 2012, e obligatoriu să implementăm concluziile raportului MCV. Detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.