Acasă Actualitate Nici muzeele nu mai pot funcționa sub guvernarea Dăncilă

Nici muzeele nu mai pot funcționa sub guvernarea Dăncilă

DISTRIBUIȚI

Asociaţia Managerilor din Muzee a luat la cunoştinţă despre situaţia în care se află muzeele naţionale aflate în subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi îşi exprimă îngrijorarea faţă de dificultăţile cu care se confruntă acestea. Atragem atenţia că, în condiţiile unei astfel de situaţii în care muzeele sunt subfinanţate, nu se mai poate desfăşura activitatea în mod corect, normal şi civilizat. Faptul că nici măcar utilităţile nu se pot plăti, pune muzeele în imposibilitatea de a îndeplini cea mai importantă funcţie a acestora, cea de păstrare în condiţii de siguranţă a moştenirii culturale a poporului român şi generează un disconfort major persoanelor care lucrează în aceste intituţii, ceea ce conduce la activităţi publice şi de cercetare sub nivelul de calitate cu care sunt obişnuite toate categoriile de vizitatori care le trec pragul. Suntem alături de colegii noştri, manageri din muzee, în demersul lor de a reda normalitatea în instuţiile pe care le conduc şi le stăm la dispoziţie în vederea realizării scopului pentru care protestează în data de 3 iulie 2019.

În ceea ce priveşte situaţia punctuală în care se regăseşte Muzeul Antipa, facem precizarea că suntem alături atât de colegul nostru, dl. Luis Popa, cât şi de colegii din acest muzeu, în încercarea lor de a-şi păstra identitatea, semnând petiţia pe care au înaintat-o pe site-urile publice. Muzeul Antipa este un punct de reper la nivel naţional şi internaţional, iar cercetarea din cadrul său este una care face cinste sectorului muzeal. Având în vedere faptul că este declarat monument istoric, iar terenul din jurul muzeului este parte integrantă şi sub rezerva de arie protejată, plus faptul că pe acest teren se desfăşoară activităţi ştiinţifice şi de educare a tinerei generaţii, cerem respectarea identităţii şi integrităţii muzeului, ca un tot unitar, fără de care Muzeul Antipa nu poate să funcţioneze la standardul pe care îl cunoaştem cu toţii.

Şi pentru că dorim o rezolvare a acestei situaţii, şi pentru că suntem gata să oferim şi o soluţie punctuală pentru ca un alt muzeu sau, de ce nu???, mai multe, să beneficieze de un spaţiu generos pentru a-şi valorifica patrimoniul şi a desfăşura şi activităţi în aer liber- atât de apreciate în momentul de faţă, propunem demararea unei acţiuni de preluare a spaţiului şi terenului aferent în care se găseşte clădirea neterminată a clădirii CASA RADIO, un spaţiu extrem de întins şi potrivit pentru acest tip de activitate şi care ar reveni, ca să spunem aşa, domeniului pentru care a fost programată iniţial.

Ramona Maria Mocanu,
Preşedinte al Asociaţiei Managerilor din Muzee

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.