Acasă Actualitate Nicușor Constantinescu, arestat în lipsă. Contestația se va judeca la Curtea de...

Nicușor Constantinescu, arestat în lipsă. Contestația se va judeca la Curtea de Apel București

DISTRIBUIȚI

 

Tribunalul București a decis luni arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că președintele CJ Constanța nu a revenit în țară după ce a fost operat în SUA. Nicușor Constantinescu nu va fi încă dat în urmărire internațională, întrucât decizia de luni a Tribunalului București nu este definitivă, urmând a fi contestată de avocatul său la Curtea de Apel București.

 

Instanța a admis luni cererea procurorilor anticorupție de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv și a dispus emiterea pe numele lui Nicușor Constantinescu a unui mandat de arestare pentru 30 de zile. De asemenea, Tribunalul București a respins cererea avocatului președintelui Consiliului Județean (CJ) Constanța de încuviințare a părăsirii țării, formulată după ce procurorii au făcut demersuri pentru arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu, întrucât nu a revenit în țară la data stabilită în cadrul controlului judiciar, respectiv 11 iunie. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

 

În cazul în care decizia de arestare preventivă dispusă de Tribunalul București va fi menținută de Curtea de Apel, se va putea emite un mandat internațional de arestare pe numele lui Nicușor Constantinescu. Avocatul lui Nicușor Constantinescu a arătat, luni, la Tribunalul București, că o eventuală întrerupere a tratamentului pe care îl urmează Nicușor Constantinescu în SUA, unde a fost operat, i-ar pune viața în pericol.

 

„Noi am prezentat un set de fotografii, care au circulat în presă, inclusiv săptămâna trecută, care arată starea medicală gravă, obiectiv vorbind, în ceea ce îl privește pe domnul Nicușor Daniel Constantinescu, faptul că acesta nu și-a încălcat cu rea-credință obligațiile pe care le avea, în sensul că acesta nu se poate deplasa în momentul acesta, cu drena pe care o are montată, pe o distanță așa de mare, dintre România și Statele Unite ale Americii. Am invocat faptul că procurorul care a încuviințat părăsirea țării, începând cu data de 3 aprilie 2014, cunoștea faptul că domnul Constantinescu urmează să suporte un tratament complex, care includea nu doar operația care a fost deja realizată, ci și tratamentul cu radioterapie, care urmează să fie realizat tot acolo, fază în care domnul Constantinescu se află în momentul de față”, a declarat avocatul Marius Mocanu, după terminarea procesului de la Tribunalul București.

 

Avocatul a adăugat că medicii din Statele Unite ale Americii, care se ocupă de îngrijirea lui Nicușor Constantinescu, spun că orice întrerupere a tratamentului medical în momentul de față „reprezintă un risc major pentru viața” lui Nicușor Constantinescu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.