Acasă Actualitate Nicușor Constantinescu fuge de justiție

Nicușor Constantinescu fuge de justiție

DISTRIBUIȚI

Nicuşor Constantinescu, fugar în ochii judecătorilor! Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti, care au decis din nou arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, susţin că acesta sfidează intenţionat organele judiciare. Mai mult, în motivarea arestării se arată că Nicuşor Constantinescu poate fi tratat şi în România, sub pază.

 

Vizita la restaurantul din New York i-a adus lui Nicuşor Constantinescu un nou mandat de arestare. Judecătorii susţin în motivarea deciziei că preşedintele consiliului judeţean Constanţa nu este la tratament în Statele Unite ale Americii, ci pur şi simplu fuge de justiţie.

 

Reaua-credinţă de care a dat dovadă inculpatul (…) reiese, fără îndoială, din atitudinea acestuia, inculpatul nefăcând nimic altceva decât să sfideze constant organele judiciare. (…) La dosarul cauzei nu există dovada că inculpatul se află într-o unitate spitalicească din SUA, toate aceste elemente dovedesc că inculpatul a fugit în scopul de a se sustrage de la judecată.

 

Mai mult, potrivit motivării tribunalului Bucureşti, Nicuşor nu a dovedit că este obligatoriu ca el să fie tratat în Statele Unite ale Americii. Deşi magistraţii recunosc gravitatea afecţiunilor, ei susţin că ele pot fi tratate şi în ţară.

 

Nu există vreun înscris care să emane de la un medic, prin care să se constate în mod neechivoc necesitatea imperativă ca inculpatul să rămână pe teritoriul SUA în vederea efectuării tratamentului medical. Fără a nega gravitatea bolii de care suferă, inculpatul are de altfel posibilitatea de a primi îngrijiri inclusiv în reţeaua publică de sănătate, sub pază (…).

 

Odată cu acest mandat, preşedintele Consiliului Judeţean COnstanţa s-ar putea întoarce pe lista celor mai căutaţi români. El a stat pe lista most-wanted a poliţiei române doar câteva zile. Primul mandat de arestare a fost anulat la recurs. Deja avocatul lui Nicuşor Constantinescu a atacat şi cel de-al doilea mandat. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.