Acasă Actualitate Nicușor Constantinescu nu poate părăsi țara

Nicușor Constantinescu nu poate părăsi țara

DISTRIBUIȚI

Solicitarea de ridicare a interdicției de a părăsi țara formulată de președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, cercetat de DNA pentru șase infracțiuni de abuz în serviciu, a fost respinsă, vineri, de Judecătoria Constanța, fără a mai exista o altă cale de atac.
Decizia magistraților Judecătoriei Constanța a fost pronunțată vineri după-amiază, în ședință publică.
Astfel, magistrații au respins ca nefondată solicitarea lui Nicușor Constantinescu de a-i fi ridicată interdicția de a părăsi țara pentru 30 de zile.
Decizia Judecătoriei Constanța nu mai are cale de atac.

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Constanța au anunțat, miercuri, că Nicușor Constantinescu are interdicția de a părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile.
Joi, Nicușor Constantinescu a depus o solicitare la DNA Constanța pentru întreruperea interdicției de a părăsi țara pentru 30 de zile, cerere acceptată de procurorii anticorupție, care au decis că acesta poate părăsi țara până în 30 ianuarie, respectiv pentru o perioadă de 15 zile. Potrivit reprezentanților DNA Constanța, Nicușor Constantinescu a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reieșit că suferă de o afecțiune severă și este necesar să meargă la tratament la o clinică din străinătate.
Tot joi, Nicușor Constantinescu a solicitat Judecătoriei Constanța ridicarea interdicției de a părăsi țara pentru toată perioada de 30 de zile, pe motiv că  suferă de "o boală gravă" și trebuie să meargă la tratament în SUA, unde și-a făcut programări la mai multe institute, el obținând deja viza de la ambasadă.
Conform unor apropiați ai președintelui CJ Constanța, Constantinescu urma să plece la sfârșitul acestei săptămâni în SUA pentru a-și trata problemele de sănătate.
Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupție, miercuri, din fața sediului CJ, și dus la audieri la DNA. În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună și a refuzat să fie urcat în mașina anchetatorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat și să semneze citația.
Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o oră și jumătate, iar la ieșirea din sediul instituției a declarat că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, "ca un animal", de către procurorii DNA, pe care i-a acuzat de abuz și poliție politică, el spunând că este "jignitor" ce s-a întâmplat.
"Am fost ridicat într-o manieră polițienească, milițienească, cu luare, cu prindere, suprindere, a unui ales local care nici nu știe acuzațiile. Este un mare abuz, o mare gravitate pentru România și ne mai mirăm apoi de ce ne merge rău", a spus Constantinescu.
Miercuri, după ce procurorii DNA l-au ridicat pe Nicușor Constantinescu pentru a-l duce la audieri, CJ Constanța a transmis un comunicat de presă în care se preciza că instituția "condamnă cu tărie acțiunea vădit abuzivă și inumană efectuată în cursul zilei de 15.01.2014 de către mai multe persoane neidentificate asupra președintelui Consiliului Județean, domnul Nicușor Constantinescu".
În document se menționează că președintele CJ cere Parlamentului desființarea prin lege a Direcției Naționale Anticorupție, "un aparat odios de poliție politică aflat la îndemâna lui Traian Băsescu și care s-a plasat prin acțiunile sale deasupra justiției române și a statului de drept".
Într-un comunicat de presă, DNA preciza, miercuri,  că procurorii anticorupție au început urmărirea penală față de Constantinescu, pentru șase infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecințe deosebit de grave.
Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că "există date și indicii temeinice potrivit cărora Nicușor Daniel Constantinescu și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din calitatea de președinte al Consiliului Județean Constanța în sensul că a dispus efectuarea unor plăți nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)", potrivit DNA.
Joi, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis să sesizeze Inspecția Judiciară în cazul afirmațiilor făcute de președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, cu privire la Direcția Națională Anticorupție, pe care a numit-o "poliție politică", susținând că ar trebui desființată.
Nicușor Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean Constanța, câștigând alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la sută din voturi. De asemenea, el este prim-vicepreședinte al organizației județene Constanța a PSD, al cărei președinte este Radu Mazăre.
Constantinescu, în vârstă de 47 de ani, a intrat în politică în 2000, când a candidat pentru funcția de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să căștige Primăria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.