Acasă Actualitate Nicușor Dan: Gabriela Firea pârjolește ogoarele și otrăvește fântânile

Nicușor Dan: Gabriela Firea pârjolește ogoarele și otrăvește fântânile

DISTRIBUIȚI

După ce Primăria Capitalei a încheiat 2019 practic în incapacitate de plată, am solicitat Gabrielei Firea un gest de responsabilitate, un buget pentru 2020 care să echilibreze bugetul prin ajustarea cheltuielilor în raport cu veniturile reale. Din păcate, nu ne putem aștepta de la Gabriela Firea la gesturi de responsabilitate, bugetul propus pentru 2020 fiind la fel de delirant ca precedentele.

Solicit, totuși, Primarului Gabriela Firea, în temeiul Legii administrației publice locale, o dezbatere publică a Legii bugetului, astfel încât cetățenii să poată să își expună punctul de vedere cu privire la bugetul propus.

Bugetul propus pentru 2020 prevede cheltuieli de 7,2 miliarde lei, în condițiile în care veniturile din ultimii ani au fost de 4 miliarde lei/an! Se repetă scenariul din ultimii doi ani.

În 2018 s-au estimat veniturile la 5,7 miliarde lei, dar s-au realizat doar 4,2 miliarde lei, cu 1,5 miliarde lei mai puțin. Cheltuielile au fost de 4,7 miliarde lei, de unde un deficit de jumătate de miliard de lei.

În 2019 s-au estimat veniturile la 6,8 miliarde lei, dar s-au realizat doar aprox. 4,2 miliarde lei, cu 2,5 miliarde lei mai puțin (până în noiembrie se realizaseră venituri de 3,8 miliarde lei). Cheltuielile pentru 2019, estimate inițial la 6,8 miliarde lei, au fost probabil de aprox. 5 miliarde lei, de unde un nou deficit de aprox. 1 miliard de lei. (execuția bugetară pe 2019 ne va da cifrele definitive).

Atrăgeam atenția în decembrie că există numeroase obligații de plată neonorate, cea mai consistentă fiind la STB, unde până în noiembrie se plătise doar 0,5 miliarde din subvenția de 1 miliard lei. Presa a relatat că STB a garantat cu clădirile și cu o parte din flotă datoria către ANAF, o premieră nefericită pentru București.

Structura bugetului pentru 2020 este foarte asemănătoare cu bugetul din 2019. De exemplu, ajutoarele sociale în numerar, celebrele vouchere, sunt de 341 milioane lei (423 milioane lei împreună cu logistică aferentă), adică 10% din bugetul real.

Nicușor Dan
Candidat independent la Primăria Capitalei susținut de USR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.