Acasă Actualitate Nicușor Dan: La PMB până la 2 miliarde de lei sunt plăți...

Nicușor Dan: La PMB până la 2 miliarde de lei sunt plăți restante neintroduse în execuția bugetară

DISTRIBUIȚI

Bugetul Primăriei Capitalei pe 2020 nu are nicio legătură cu realitatea. Veniturile estimate, 7,2 miliarde lei sunt, ca și în anii precedenți, supraevaluate cu aprox. 75%. În aceste condiții, bugetul aprobat nu merită comentat, neavând nicio valoare practică.

Managerul unei companii private care estimează venituri de 7 miliarde lei și încasează 4 miliarde lei este automat demis, în orice țară și în orice companie. Acesta ar trebui să fie și mesajul bucureștenilor pentru actualul primar.

În 2018 primăria a estimat, prin bugetul aprobat, venituri de 5,7 miliarde lei și a încasat 4 miliarde lei.
În 2019 primăria a estimat, prin bugetul aprobat, venituri de 6,8 miliarde lei și a încasat tot 4 miliarde lei.
La rectificarea bugetară din 18 decembrie 2019 primăria a estimat venituri pentru 2019 de 5,9 miliarde lei. 13 zile mai târziu, la execuția bugetară, veniturile reale au fost de 4 miliarde lei. Așa cum am spus în 18 decembrie 2019, consilierii au participat la o comedie, știind că cifrele aprobate sunt departe de realitate.

Întrebarea importantă pentru administrația capitalei este cât sunt plățile restante neintroduse în execuția bugetară. Spre exemplu, la rectificarea bugetară din decembrie 2019 se estima subvenția pentru STB la peste 1 miliard de lei, iar în execuția bugetară la sfârșit de 2019 plățile făcute au fost de doar 650 milioane lei. Plăți restante importante sunt și față de ELCEN. În estimarea mea, plățile restante sunt între 1 miliard și 2 miliarde lei, adică între 25% și 50% din bugetul real.

Nicușor Dan
Candidat independent la Primăria Capitalei susținut de USR

1 COMENTARIU

  1. Dan, fii bărbată! Fă din Primăria capitalei ceea ce ai făcut din USR! Căci, așa cum zicea domnișoara Irina Rîmeș, cântăreața pop, promotoarea culturii românești pentru aniversarea maestrului Brâncuși…,, e cool și trendy”! Zic asta pentru că dacă aveai ouă, lăsai naibii politica și treceai la lucruri mai serioase! Ah, domnule Nicușor, suflet candriu de matematician! Progresia matematică e ,,mișto și la modă” când merge mână-n mână cu politichia! Oare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.