Acasă Actualitate Normarea muncii în sănătate și raportul zilnic de activitate pe minute

Normarea muncii în sănătate și raportul zilnic de activitate pe minute

DISTRIBUIȚI
Institutul de Psihiatrie Socola este locul unde nu poti sa nu te minunezi de ce se intampla in medicina psihiatrica romaneasca. Conducerea actuala se depaseste cu fiecare ocazie care o are in priviinta drepturilor pacientilor sau a incalcarii lor.
Ultima decizie a conducerii spitalului este ca fiecare angajat să realizeze un raport de activitate zilnic care este in esenta un gest de normalitate daca facem abstractie de faptul ca vorbim totusi de unde spital unde se trateaza OAMENI. Daca vorbeam de o ferma de animale, de un santier, de o fabrica de productie era chiar un gest de normalitate raportul de activitate zilnic. Ne intrebam ce vor scrie un portar, un bucatar, un ajutor de bucatar, departamentul administrativ si cum se vor ingramadi zilnic 1000 de angajati sa inregistreze rapoartele zilnice de activitate.
Actuala conducere are pretentia de la cadrele medicale cat si nemedicale sa completeze acest raport in fiecare zi, mentionand atat ora si minut de inceperii cat si ora si minutul terminarii actiunii, dar uita sa ofera detalii cu privire la ce se intampla de exemplu daca un asistent pune o perfuzie in 3 minute pentru ca pacientul are vene foarte proeminente sau daca o pune in 10 minute pentru ca venele pacientului sunt aproape invizibile. Ce se intampla daca un medic consulta 10 minute un pacient, iar alt medic face o consultatie de 30-45 de minute pentru ca al doilea pacient ar ganduri negre si trebuie sa duci lupta de lamurire si sa ii explici de ce trebuie sa isi ia tratamentul de ce nervii nu ii fac bine, de ce,de ce ….
In sistemul de sanatate din Romania nu exista normarea muncii pentru cadrele medicale.Bugetul este realizat tinand cond de numarul de paturi si nu de actiunea medicala.Ne aducem aminte cand a fost scandalul cu medicii care faceau garzi in spitalele orasenesti si castigau la fel sau chiar mai bine decat medicii din spitalele universitate/municipale care nici timp sa mearga sa isi faca nevoile fiziologice nu aveau. Dar se pare ca actuala conducere a Institutului de Psihiatrie se vede deasupra Ministerului Sanatatii si incep ei programe pilot dar pe langa lege. Dupa cum bine stim pe langa lege si legislatie este drumul cel mai scurt pentru succes.
Analizand decizia Nr. 178/30.03.2021 aprobata in comitetul director de catre : Managerul Adrian Bogdan Saramet numit prin ordin  R 09.03.2021, director medical interimar Raluca Ioana Prepelita, director de ingrijiri As Alina Chelaru si Ec. Alina Astefanoaie alaturi de un  departament juridic total analfabet in legislatia medicala au luat ei o decizie fara consultarea sindicatelor,angajatilor cu privire la acest raport.
1. Ordinul 1384/2010 – se refera la managerii care ocupa postul prin concurs nu interimar
2. Ordinul 1384/2010 – se refera la raportul anul realizat de manager, nu de angajati
3. Ordinul 1374/2016 – este ordinul pentru managerii interimari asemeni managerului Saramet Adrian Bogdan,R 09.03.2021
4. Ordinul 1374/2016 – nu spune nimic de raportul de activitate zilnic pentru toti angajatii unitatii medicale
 Cand te gandesti doar la razbunari, sicanari, hartuiri, poti debita asemeni decizii ilegale, care afecteaza climatul personalului din subordine. Personalul in loc sa se ocupe de pacienti, ei acum trebuie sa isi noteze si sa completeze rapoarte de activitate zilnica care nu pot fi folosite nicaieri pentru ca nu exista baza legala. Atata vreme cat Institutul de Psihiatrie isi ia banii de la bugetul statului pentru numarul de paturi si nu pentru activitatea medicala sau nemicala prestata de fiecare angajat, este o totala neconcordanta intre ceea ce solicita conducerea si realitate. Analizand de asemeni site-ul Institutului de Psihiatrie am observat modul defectuos de intretinere a acestuia cu privire la documentele ce trebuie in mod obligatorie sa fie pe site :
1. Procesul verbal al Comitetului Director Nr. 34 din 30.03.2021, se opreste pe site la 30.10.2020, ultimul proces verbal al comitetului director (documentul care sta la baza deciziei)
2. Raportul de activitate pentru anul 2020
3. Declaratia de avere si interese care trebuie publicata in termen de 15 zile de la numire (09.03 + 15 zile = 24.03.2021)
4. Bugetul pentru 2021 suntem in luna aprilie si nu stim bugetul unei institutii publice.
Articolul 171 din Regulamentul Spitalului Socola stabileste o definitie a abaterii disciplinare mai severa decat Codul Muncii: o actiune sau inactiune prin care angajatul a incalcat normele legale, fisa postului, regulamentul, CIM, CCM, ordinele si dispozitiile legale ale conducatorilor ierarhici.
Atitudinea actualei conduceri de a sfida legea si angajatii transformandu-i in sclavi ce trebuie sa execute orbeste ordinele conducerii altfel fiind amenintati/santajati/hartuiti cu trimiterea in Comisia de Disciplina este un abuz si o palma pentru toti .

6 COMENTARII

  1. Toata perioada cat a fost Mihalcea manager la Spitalul Colentina se faceau rapoarte. Acelasi model ‘inteligent’ cu minute si secunde pentru absolut toti angajatii meseriasii tesa cadrele medicale. Penibil! Cand nu stii sa fii manager asta faci, reguli aberante ca sa nu zici ca nu faci ceva

  2. Majoritatea salariaților au luat cunoștință cu acest Ordin pe data de 1 aprilie. TOȚI CREDEM CĂ E DOAR O PĂCĂLEALĂ. Nicăieri în lume nu întâlnești asemenea absurdități, mai ales în contextul actual suprastresant și solicitant al pandemiei.

  3. Să facă întâi ei, „echipa inteligenta”, sa vedem cu ce se ocupa in orele de program.
    Rușine pentru modul aberant de management. Atmosfera din spital este sub orice critică, niciodată n a fost mai rău decât acum. Sa speram că vom scăpa de aceste personaje ce nu și au locul la conducerea institutului.

  4. Sa i păcălească pe mă sa, tat-su și tot neamu’ lor . Niciodată n a fost așa rău în spital. Rușine! Sperăm să scăpăm curând de personajele astea nocive.

  5. Maică-sa a fost director economic la Socola zeci de ani. A plecat „în șuturi” după evenimentele din decembrie ’89. Salariații nu au mai vrut-o iar prof. Boișteanu și Chiriță au avut și ei contribuții la debarcarea d-nei Șaramet.
    Acum, fiul trebuie să-și arate talentele, șicanând, abuzând și hărțuind întreg personalul medical și auxiliar al spitalului. Poate că presa nu cunoaște aceste aspecte revanșarde ale actualului manager …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.