Acasă Actualitate Noul rector al UMF Iasi este Viorel Scripcariu deși Norina Forna a...

Noul rector al UMF Iasi este Viorel Scripcariu deși Norina Forna a fost preferata votanților

DISTRIBUIȚI

Alegerile pentru poziția de rector al UMF Iași s-au încheiat și au fost câștigate de Viorel Scripcariu care s-a clasat pe primul loc, la o diferenta mica de Norina Forna, clasata pe locul al doilea.

Viorel Scripcariu a obţinut 2665 de puncte, fiind primul pe 217 buletine de vot, Norina Forna a avut 2767 de puncte, fiind aleasă prima pe cele mai multe buletine, 241, Radu Iliescu a strâns 2801 de puncte şi 95 de poziţii intâi, Ştefan Georgescu 2825 de puncte, fiind primul pe 56 de buletine, în timp ce Smaranda Luminiţa Iancu a avut cu un punct mai mult, 2826, având 46 de poziţii întâi. Pe ultimele două poziţii s-au clasat Mihai Chiriţa, cu 3115 puncte şi 17 poziţii întâi, şi Dragoş Pieptu cu 3301 puncte şi 53 de poziţii întâi.

Votul la UMF s-a făcut printr-o ierarhizare prin care un votant clasifica toți candidații de la 1 la 7, în funcție de preferințe. Astfel, în funcție de poziția de pe fiecare buletin de vot, candidații au primit un număr de puncte (unul pentru poziția întâi, doi pentru a doua etc.).

Așa că a fost declarat câștigător candidatul care s-a aflat de cele mai multe ori în partea superioară a buletinelor de vot.

Rezultatul numărătorii votului și numele noului șef al UMF a fost anunțat târziu după miezul nopții.

Sistemul democratic original românesc nu ne surprinde, având în vedere că și în Parlamentul României au intrat, printr-un sistem sofisticat de ierarhizare inventat de Viorel Hrebenciuc și Bogdan Olteanu în 2008, candidați de pe locul al doilea și al treilea iar cel de pe locul I, ca număr de voturi, a rămas acasă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.