Acasă Actualitate Nu acceptați nimic! Doi ani de închisoare pentru o șpagă constând în...

Nu acceptați nimic! Doi ani de închisoare pentru o șpagă constând în 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru niște voluntari

DISTRIBUIȚI

Mare atenție la serviciu! Că lucrați la stat sau la privat, nu acceptați niciun folos în afara pachetului salarial! Sentință definitivă în cazul fostului viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, condamnată definitiv de ÎCCJ la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, fiind achitată pentru spălare de bani.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice.
Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizațiilor de construire etc.
La data de 13 mai 2016, pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, inculpata Horvath Anna i-a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale la alegerile locale.
Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt și o firmă „agreată” de inculpata Horvath Anna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.