Acasă Actualitate Nu există indicii cu privire la scurgerea în presă de informații din...

Nu există indicii cu privire la scurgerea în presă de informații din dosare

DISTRIBUIȚI

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu a declarat marți, la Brașov, răspunzând unei întrebări cu privire la unele informații apărute în presă pe „așa-zise surse” din dosarele unor persoane anchetate, că nu există indicii cu privire la săvârșirea unor abateri disciplinare referitor la modul de comunicare publică a anumitor informații.

„Verificările făcute de Inspecția Judiciară, instituția abilitată să facă astfel de verificări la unele situații invocate de presă, au stabilit că nu există indicii cu privire la săvârșirea unor abateri disciplinare referitor la modul de comunicare publică a anumitor informații. S-a stabilit că informațiile care au apărut în presă nu constituie scurgeri de informații”, a explicat procurorul-general.

El a mai afirmat că sunt anumite date care sunt cuprinse în actele procesuale ale instanțelor, ale parchetelor, și acestea nu pot constitui scurgeri de informații și care să constituie abateri disciplinare a unor magistrați.

Procurorul general Tiberiu Nițu a participat marți la Brașov, alături de ministrul Justiției Robert Cazanciuc și vicepreședintele CSM procurorul Robert Gabor, la inaugurarea sediilor Parchetelor de pe lângă Judecătoria Brașov, Tribunalul pentru Minori și Familie și Tribunalul Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.