Acasă Actualitate Nu le pasă de proteste! Dăncilă a modificat OUG 7 cum a...

Nu le pasă de proteste! Dăncilă a modificat OUG 7 cum a decis Tudorel, în pofida avizului negativ al CSM

DISTRIBUIȚI

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în debutul şedinţei de Guvern de marţi, adoptarea proiectului pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al Consiliului Superior al Magistraturii: „Aprobăm în şedinţa de azi soluţiile convenite cu reprezentanţii CSM şi ai asociaţiilor din domeniul juridic la întâlnirea de săptămâna trecută. Noile prevederi reflectă propunerile magistraţilor cu privire la principiul separării cariererelor şi promovarea în funcţiile de conducere ale parchetelor. De asemenea, luăm măsuri pentru salarizarea corespunzătoare a angajaţilor IT din justiţie. Acest act normativ a fost transmis CSM săptămâna trecută. Aşa cum am spus, guvernul rămâne deschis dialogului constructiv pentru neclarităţi. În urma discuţiei, am transpus toate prevederile susţinute de cei care au participat la acea şedinţă”, a declarat premierul Viorica Dăncilă în debutul şedinţei de guvern de marţi.

La acea ședință au participat Judecătoarea Dana Gârbovan, șefa UNJR, Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, Gheorghe Stan, șeful Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, Lia Savonea, președintele CSM, Elena Iordache, procuror la PÎCCJ, fosta colegă de facultate a lui Toader și Andreea Ciucă, președintele Asociației Magistraților din România (AMR).

Asociaţiile magistraţilor și CSM nu sunt mulțumite de modificări

Modificările propuse la OUG 7 ignoră voturile a mii de judecători şi procurori exprimate în cadrul adunărilor generale Trei asociaţii ale magistraţilor din România critică ultima propunere de modificare a OUG 7 despre care spun că ignoră voturile a mii de magistrați, exprimate în cadrul adunărilor generale ale instanțelor judecătorești și parchetelor, în sensul luării de măsuri pozitive de natură legislativă sau administrativă în scopul suspendării imediate a punerii în aplicare a dispozițiilor din legile justiției și ordonanțele de urgență subsecvente criticate de Comisia Europeană, Comisia de la Veneția și GRECO, revizuirea acestor acte normative, după o reală consultare a sistemului judiciar, potrivit unui comunicat transmis de Asociația “Forumul Judecătorilor din România”, Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” și Asociația ”Inițiativa pentru Justiție”

1 COMENTARIU

  1. Incredibil !!! Filozoful grec Aristotel a făcut un salt în timp de peste două milenii pentru a-l insulta pe Tudorel Toader, numindu-l animal. Citez :

    “Când se află la cea mai înaltă valoare a lui umană, omul este cel mai nobil dintre toate animalele, dar, separat și rupt de justiție este cel mai abominabil animal.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.