Acasă Actualitate O eleva lua taxa de protectie de la colege

O eleva lua taxa de protectie de la colege

DISTRIBUIȚI


In ciuda masurilor de siguranta impuse dupa incidentul de la Liceul -Jean Monnet-, scoala continua sa reprezinte un factor de risc pentru elevi. In unele cazuri, profesorii si paznicii scolilor nu pot oferi protectie elevilor nici macar in timpul orelor de curs, fara a mai vorbi de siguranta in jurul unitatilor de invatamant. Acest fapt este demonstrat si de ultimele evenimente petrecute la scoala -Dimitrie Sturdza- din Iasi, unde cateva eleve au fost nevoite sa dea zilnic bani unei colege de clasa pentru a putea merge in siguranta la scoala.


100.000 pe zi!

Copiind modelele vazute la televizor, o eleva in clasa a VIII-a de la Scoala -Dimitrie Sturdza- s-a gandit ca este loc de facut bani pe spinarea colegilor. Astfel, Alina Corea (15 ani) si-a amenintat trei colege de clasa ca, daca nu-i aduc bani, risca sa fie batute. In incercarea de a fi cat mai convingatoare, fata venea zilnic la scoala cu o masina, fiind insotita de trei baieti cu scopul de a-i speria pe copii. Pentru a fi lasati in pace, copiii ii aduceau zilnic bani Alinei. Elevele le spuneau parintilor ca au nevoie de bani pentru a-si cumpara de mancare. Printre -musteriii- Alinei s-au numarat si colegele de clasa Camelia C., Raluca Ana V. si Ancuta Petronela V., care i-au platit fetei cate 100.000 de lei aproape zilnic de la inceputul anului scolar.

Aceasta situatie a continuat pana in momentul in care unii copii au povestit acasa faptele de vitejie ale colegei lor. Conducerea scolii habar nu a avut de ceea ce se intampla in clasa respectiva. -Nu am stiut absolut nimic. Cand am aflat, am chemat politia, iar parintii copiilor au relatat cele petrecute. Politistii au luat declaratii atat fetei, cat si colegilor santajati-, ne-a spus Stela Coman, directoarea scolii.

Rezultate mediocre la invatatura

Alina-santajista a venit in acest an la scoala -Dimitrie Sturdza-, prin transfer de la Scoala -Ionel Teodoreanu-. Potrivit directoarei scolii, fata a ramas repetenta in clasa a VII-a si dupa aceea a fost transferata la Scoala -D. Sturdza-. Nici aici rezultatele fetei nu sunt foarte grozave.

Inspectoratul Scolar Judetean s-a autosesizat in acest caz. Incepand de ieri, sefii ISJ vor demara o ancheta la aceasta unitate de invatamant, pentru a vedea cum a fost posibil ca un elev sa-si santajeze colegii. -Din cate am aflat de la politie, eleva a fost acuzata de santaj si i s-a intocmit dosar penal-, ne-a spus Gabriela Paduraru, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean. Fata nu poate fi exmatriculata, dar, in situatia in care va repeta anul, ea va trebui sa urmeze cursurile doar la fara frecventa, deoarece depaseste ca varsta nivelul colegilor sai. La randul lor, parintii fetei risca sa fie amendati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.