Home Actualitate O fetiță, lovită de un cal la Parada Junilor din Brașov

O fetiță, lovită de un cal la Parada Junilor din Brașov

DISTRIBUIŢI

O fetiță de șase ani și doi bărbați au fost loviți de cai în timpul Paradei Junilor de la Brașov și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit managerului general al Ambulanței Brașov, Liviu Stelea, fetița a fost lovită la o mână de un cal, în timp ce se afla în Piața Sfatului. „Fetița a suferit o rană ușoară și a primit îngrijiri medicale la locul accidentului. Părinții au refuzat transportul ei la spital”, a declarat Liviu Stelea. La Pietrele lui Solomon, unde parada a continuat, doi bărbați au fost răniți.

„Doar unul dintre cei doi adulți a fost lovit de cal și a suferit un traumatism cranian. Celălalt nu a fost lovit direct de cal, fiind victimă colaterală. Ambii au fost transportați la Spitalul Județean Brașov”, a mai spus managerul Ambulanței Brașov. La Parada Junilor din acest an participat câteva mii de persoane, brașoveni și turiști, care au umplut până la refuz zona centrală a Brașovului și Piața Sfatului.

La paradă au asistat și reprezentanți ai autorităților locale, primarul Brașovului, George Scripcaru, președintele Consiliului Județean, Aristotel Căncescu, prefectul Romer Ambruș Sandor Mihaly, precum și Cătălin Predoiu și Mihai Răzvan Ungureanu, împreună cu familiile.

Peste 200 de juni brașoveni au defilat călare pe cai pe străzile Brașovului vechi, ca în fiecare an de Duminica Tomii, fiind întâmpinați cu urale și aplauze de către spectatori.

Astfel, începând cu ora 11.00, brașovenii și turiștii s-au adunat în centrul Brașovului, pe unde urmau să defileze junii călare pe cai. Ghidați de o fanfară militară, junii, îmbrăcați în haine tradiționale și cu caii împodobiți cu ciocuri și ghirlande, au coborât în cetatea Brașovului cu mare alai și i-au salutat pe cei prezenți cu „Hristos a înviat!”.

 

Pe parcursul paradei, accesul autoturismelor a fost blocat pe traseul Piața Unirii – str. Constantin Brâncoveanu – str. George Barițiu – str. Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – str. Poarta Schei – str. Prundului – str. Pe Tocile – Pietrele lui Solomon.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.