Acasă Actualitate O nouă OUG pentru TVA, bilanțurile contabile pe 2019 și producerea de...

O nouă OUG pentru TVA, bilanțurile contabile pe 2019 și producerea de alcool

DISTRIBUIȚI

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că a pregătit o ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri financiar-fiscale care urmează a fi adoptată astăzi.

„Reglementăm rambursarea TVA cu control ulterior, pe perioada stării de urgenţă, pentru a injecta lichiditate în piaţă. Luna trecută am rambursat 4 miliarde de lei. Propunem şi prorogarea termenelor pentru situaţiile financiare anuale, respectiv a bilanţurile contabile pentru anul 2019, până la 31 iulie 2020. Avem şi facilităţi la import pentru producerea de alcool denaturat, valorificarea stocurilor de alcool care a fost confiscat. În mod normal alcoolul ar fi fost distrus, pe perioada stării de urgenţă vrem să-l valorificăm”, a anunţat Cîţu.

 

1 COMENTARIU

  1. Guvernul Romaniei a adoptat OUG privind TVA privind modificarea si completarea unor acte normative precum Guvernul Romaniei si adopta prezenta ordonanta.
    Blantul contabil reprezinta documentul oficial de gestiune al sistemul bancar .Asadar bilantul contabil nu este al ministerului de finante ci apartine de BNR.
    Ordonanta nr 27 din 30 ianuarie 2000 (8) in cazul care pentru producerea alcoolului se achizitioneaza materii prime de la persoane acreditate
    In 2020 s-au dat norme metodologice ale ordonantei care s-a dat in anul 2000

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.