Acasă Actualitate O suta de oameni raman pe drumuri, in pragul iernii

O suta de oameni raman pe drumuri, in pragul iernii

DISTRIBUIȚI

In pragul iernii, aproximativ o suta de oameni, printre care multi copii, raman pe drumuri din cauza incapatanarii sefilor firmei iesene Constructii 1. Reprezentantii firmei intentioneaza sa anuleze contractele de vanzare a locuintelor, unele achitate deja mai mult de jumatate. Chiriasii care au apucat sa plateasca avansul pentru cumpararea apartamentelor si au apelat la justitie pentru a obliga societatea sa definitiveze procedurile de vanzare a apartamentelor au avut castig de cauza. Conform legii, plata avansului de catre chirias, pentru cumpararea apartamentului, releva faptul ca SC Constructii 1 SA a acceptat sa vanda si nu mai poate sa-si retraga acceptul.

-Conducerea unitatii nu poate hotari sistarea vanzarii atat timp cat prevederile art. 7 alineatul 1 din Legea 85/1992 instituie obligativitatea vanzarii locuintelor-, este de parere judecatorul Mihaela Chirila, unul dintre magistratii care au judecat un caz asemanator.

Batalia cu mofturile sefilor firmei

Cazul lui Valentin Popescu, unul dintre chiriasii care risca sa fie evacuati, desi a achitat avansul pentru cumpararea apartamentului, ilustreaza situatia in care se afla cele 40 de familii. Desi el are o sentinta judecatoreasca prin care instanta -admite actiunea formulata de reclamantul Valentin Popescu in contradictoriu cu parata SC Constructii 1 SA si in consecinta obliga parata sa incheie cu reclamantul contract de vanzare-cumparare pentru locuinta-, societatea a actionat in judecata chiriasul, pentru evacuare.

Desi nu a avut castig de cauza, Constructii 1 a apelat din nou la instanta, contestand decizia judecatorilor in privinta evacuarii. Ei pretind ca reclamantul nu a platit chiria si intretinerea si cer eliberarea apartamentului. Chiriasul a dovedit insa ca s-a achitat de aceste obligatii. -Platiti toate datoriile si apoi mai vorbim despre reinnoirea contractelor de inchiriere. De vanzare nici nu se pune problema-, ne-a spus directorul unitatii cand am fost la el. Dar noi stiam ce intentioneaza, pentru ca ne-au spus oameni care lucreaza la birouri la Constructii 1. -Sa ne forteze sa platim toate datoriile, pentru ca mai apoi sa ne evacueze si sa capete apartamentele fara nici o datorie-, spune unul dintre membrii familiei Calin, chiriasi deja evacuati.

Giani Doloi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.