Acasă Actualitate Oficial: numărul persoanelor care au trecut frontiera mai mic cu 35% decât...

Oficial: numărul persoanelor care au trecut frontiera mai mic cu 35% decât în aceeași zi a anului trecut

DISTRIBUIȚI

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut aproximativ 110.000 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 54.000 pe sensul de intrare şi 56.000 pe cel de ieşire din ţară şi peste 57.600 mijloace de transport, dintre care aproximativ 19.100 pe sensul de intrare şi 38.500 pe sensul de ieşire din ţară.

Comparativ cu aceeaşi zi din anul 2019, se constată o scădere de aproximativ 35%, anul trecut traficul fiind de 163.700 persoane.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

– 35 fapte ilegale (10 infracţiuni şi 25 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

– au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 649 000 lei;

– valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.900 lei.

– nu s-a permis intrarea în ţară a 34 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 10 cetăţeni români din diferite motive legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.