Home Actualitate Ofițeri români au promis judecătorului din Malta că Prințul Paul va avea...

Ofițeri români au promis judecătorului din Malta că Prințul Paul va avea dreptul și la vizite conjugale în închisoare

DISTRIBUIŢI

O delegaţie a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) s-a deplasat în Malta pentru a răspunde întrebărilor judecătorului învestit cu soluţionarea speţei lui Paul al României, pe tema condiţiilor de detenţie din ţara noastră, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul general al ANP, Dan Halchin.

El a precizat că reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost citaţi de judecătorul din Malta pentru a susţine ceea ce au scris în corespondenţa avută.

„Condiţiile din penitenciarele româneşti, cel puţin ale celor două unităţi care sunt vizate – Rahova şi Jilava – sunt regăsite în destul de puţine state europene. (…) Deţinuţii au frigider în cameră, au telefon în cameră, se pot angrena în activităţi de grup sau mai solitare, în funcţie de cum este profilul fiecăruia. (…) Accesul la telefon (permanent – n.r.) nu este în multe sisteme penitenciare. Asta de ce e important? Pentru că deţinutul poate să îşi sune familia în orice moment consideră necesar, poate să reclame ceva, poate să ia legătura cu avocatul instantaneu. (…) Nu în multe situaţii din statele europene (…) pot beneficia de vizite conjugale, (…) nu în toate cazurile au acces la un penitenciar spital în perimetrul penitenciarului în care execută pedeapsa”, a explicat Halchin.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.