Acasă Actualitate Olguța e proastă sau mincinoasă? Comisia Europeană spune că nu i-a cerut...

Olguța e proastă sau mincinoasă? Comisia Europeană spune că nu i-a cerut niciodată majorarea vârstei de pensionare

DISTRIBUIȚI

„Si mie mi s-a solicitat de la Comisia Europeana cresterea varstei de pensionare la 68 de ani. Am spus ca e imposibil, deoarece Romania are o speranta de viata cu 8 ani sub media Uniunii Europene. Noi suntem la 74, Franta la 82, de exemplu. Asa ca am mentinut varsta de pensionare din vechea lege si in cea noua, corectand si inechitatile care se vor rezolva doar DUPA RECALCULAREA tuturor pensiilor, recalculare pe care actuala guvernare nu se grabeste sa o inceapa. Acum pricep si de ce vor modificarea noii legi a pensiilor, inainte sa inceapa aplicarea ei. Au de gand sa creasca varsta de pensionare. Si e doar una din relele care se pot intampla…”, scria Olguța Vasilescu pe 10 decembrie pe contul său de Facebook.
Site-ul factual.ro care vânează politicienii mincinoși sau proști a întrebat Comisia Europeană dacă a formulat o astfel de cerere iar răspunsul a fost negativ. Comisia Europeană a recomandat României în 2017 și apoi în 2018 să facă demersuri pentru egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbați și femei.
Totodată speranța de viață în România este doar cu 5 ani și 6 luni mai mică decât media europeană și nu cu 8 ani cum crede sau minte Olguța. Citește integral pe factual.ro.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.