Acasă Actualitate Opoziția învinge din nou la vot PSD în Parlament: noul deputat PMP...

Opoziția învinge din nou la vot PSD în Parlament: noul deputat PMP Alexandru Teacă va depune azi jurământul în plen

DISTRIBUIȚI

Numărul voturilor pentru moțiunea de cenzură a ajuns astăzi la 241, cu 8 mai multe decât cele 233 necesare.

Camera Deputaţilor se întruneşte marţi, de la ora 14,30, pentru depunerea jurământului de către noul deputat PMP Alexandru Teacă, după ce, cu o zi în urmă, plenul a luat act de situaţia încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga, intrat pe listele PMP în Parlament și ulterior afiliat PSD, condamnat recent la închisoare.
Liderii grupurilor parlamentare au negociat, marti dimineata, ca un nou deputat PMP sa depuna juramantul de investitura inainte de motiunea de cenzura, dupa vacantarea mandatului unui deputat PSD. Coaliția anti-PSD câștigă astfel încă un vot pentru demiterea Guvernului.

„În urma negocierii liderilor am convenit următorul program: astăzi, după votul final, în care va fi practic invalidat mandatul de deputat al lui Octavian Goga, vor urma paşii în sensul de a se convoca comisia de validare. Se va întruni Biroul permanent, iar la 14,30 plenul va participa la depunerea jurământului noului deputat – Alexandru Teacă”, a anunţat liderul grupului PMP, Marius Paşcan, la finalul unei consultări a liderilor grupurilor parlamentare pe acest subiect.

Deputatul Octavian Goga, care a intrat în Parlament în anul 2016 pe listele Partidului Mişcarea Populară, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare în septembrie 2018 pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Din iunie 2017 a activat în grupul PSD.

Opoziția a solicitat în repetate rânduri urgentarea vacantării locului de deputat al lui Goga, dar și înlocuirea acestuia cu următorul pe listă, având în vedere că joi sunt programate dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Miza este că Octavian Goga a fost ales pe listele PMP, prin urmare el va fi înlocuit de un deputat al partidului condus de Eugen Tomac, ceea ce va înseamna un vot în plus în favoarea moțiunii și pentru demiterea guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.