Acasă Actualitate Ordin: trupurile morților de COVID-19 vor fi stropite cu biocid și sicriul...

Ordin: trupurile morților de COVID-19 vor fi stropite cu biocid și sicriul va rămâne închis

DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătăţii a stabilit măsuri stricte pentru cazul în care apar decese la pacienţii cu coronavirus.

Ministerul Sănătăţii a emis un ordin pentru aprobarea protocolului specific în caz de deces al pacienţilor infectaţi cu coronavirus, care prevede, printre altele, că sicriul rămâne închis până la înmormântare sau incinerare, iar înmormântarea se face în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, trupul persoanei decedate ca urmare a infecţiei cu COVID-19, confirmată prin teste de laborator, fără leziuni traumatice, nu se autopsiază.

Cadavrul va fi aşezat într-un sac impermeabil dublu şi ermetic închis cu fermoar şi va fi pulverizat cu produse biocide tip TP 22 (pe bază de formol).

De asemenea, cel mult două persoane dintre aparţinătorii decedatului pot vedea cadavrul, numai după ce îmbracă echipamentul individual de protecţie.

Familia este cea care aduce sicriul în care pune cadavrul.

“Din acest moment şi până la înmormântare sau incinerare, sicriul va rămâne închis, fiind interzisă orice acţiune de deschidere a acestuia. Înmormântarea şi incinerarea se va efectua în cel mai scurt timp disponibil cu sicriul sigilat. Pentru aparţinătorii decedatului care au intrat în contact direct cu cadavrul este obligatorie spălarea mâinilor cu apă caldă şi săpun urmată de dezinfecţia cu produse biocide de tip TP1 destinate dezinfecţiei mâinilor prin frecare”, se mai arată în ordinul Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, cadavrul va fi depus în frigider la morga spitalului sau instituţiei de medicină legală, în aşteptarea derulării procedurilor şi a familiei pentru identificare. Dacă nu există frigider cu posturi separate, se va identifica un spaţiu separat faţă de restul cadavrelor, care se va dezinfecta după fiecare prezentare. Dacă familia nu vine să ridice cadavrul, vor fi anunţate autorităţile competente în vederea ridicării şi înhumării în cel mai scurt timp, mai precizează ordinul.

Ordinul Ministerului Sănătăţii pentru aprobarea protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus COVID-19 a fost publicat în Monitorul Oficial.

3 COMENTARII

  1. Idioți peste tot…
    Covid-19 este boala, virusul este 2019-ncov sau sars-cov2.
    Dacă vă e peste mână puteți spune „noul Coronavirus” dar nu mai faceți construcții de genul „infectat cu covid”.

    • Așa scrie în ordinul ministrului „infecție cu COVID 19”. Dar e posibil ca dvs. să știți mai bine și restul să fie idioți. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.