Acasă Actualitate Până și fostul comunist Valer Dorneanu s-a arătat oripilat de o ordonanță...

Până și fostul comunist Valer Dorneanu s-a arătat oripilat de o ordonanță de urgență dată de Dăncilă

DISTRIBUIȚI

În ziua de 18 februarie 2020, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României şi al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a pronunţat asupra excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.62/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2011 privind comunicaţiile electronice, excepţie ridicată direct de Avocatul Poporului.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 62/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2011 privind comunicaţiile electronice este neconstituţională, în ansamblul său.

Curtea a reţinut că Guvernul nu a motivat în cuprinsul actului normativ criticat situaţia extraordinară a cărei reglementare nu putea fi amânată şi nici urgenţa reglementării, limitându-se la a justifica oportunitatea şi necesitatea reglementărilor, aspecte care nu se circumscriu criteriilor de constituţionalitate prevăzute de art.115 alin.(4) din Constituţie, aşa cum acestea au fost dezvoltate în jurisprudenţa constantă a Curţii Constituţionale.

Mai mult, Curtea a constatat că principala modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2000 adusă prin actul supus controlului de constituţionalitate, respectiv cea referitoare la achiziţionarea serviciilor de telefonie destinate publicului la puncte mobile pentru care plata se face în avans, a fost amânată de două ori, mai întâi până la 31 decembrie 2019, apoi până la 31 martie 2020, în condiţiile în care Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.62/2019 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, în data de 3 septembrie 2019, fapt care dovedeşte inexistenţa urgenţei reglementării.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi Avocatului Poporului.

Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

5 COMENTARII

  1. Deja sunt …turmentat de mulțimea ordonanțelor de urgență prin care o lege e violată de X ori, zilnic, săptămânal, lunar ! Nu pot zice că o lege a fost amendată o singură dată într-un an pentru că ar fi ireal, într-o lume în care ,violului politic, fie el masculin ori feminin – funcție de sexul (declarat) al unui prim ministru !Justiția românească nu mai e oarbă! Și-a pus lentile de contact, și-a făcut operații laser la cei doi ochi , plus al treilea(cu care vedea totuși oarbă fiind!).Toate plătite cu bani românești doctorilor politici din clinicile bolilor oculare americane unionist-europene, retilene, micilor gri veniți din SIrius sau alte planete, departe de sistemul nostru…ocular! Că sunt violat zilnic de controlul telecomunicațiilor, hmm ce să zic! Mă doare-n miopie! Cert e că orbii din justiția de pretutindeni, văd bine! E vremea să aruncați bastonul alb, chiar dacă treceți pe roșu, nimeni nu vă va accidenta! Căci nimeni, înseamnă neant!

  2. Nu exista fost comunist. Acum isi ascund sentimentele, tac din gura pana au prilejul sa renasca.
    Racila e adanca in ei. Nu cedeaza. Trebue urmariti. O ramura se numesc ultra liberali ce naiba o mai vii si asta. Altii fura(ca si pe timpul lor) faca averi din banii ascunsi pe timpul lor.. Tovarsul de mai sus
    aparent s-a schimbat.Desi ma indoiesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.