Acasă Actualitate Pandelizată pe bani publici, Primăria Capitalei apelează la experții lui Cumpănașu pentru...

Pandelizată pe bani publici, Primăria Capitalei apelează la experții lui Cumpănașu pentru „creşterea nivelului de trai al bucureştenilor”

DISTRIBUIȚI

Toate pozițiile importante din administrația centrală și locală se ocupă pe criterii politice. Așa se explică și situația dezatruoasă în care a ajuns Bucureștiul condus de incompetenta Firea care a avut  ieri o întâlnire cu preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), Alexandru Cumpănaşu, precum şi cu reprezentanţi din mai multe domenii, membri din conducerea CNMR.

Alături de Primarul General la întâlnire au participat administratorul public al Capitalei, directori şi consilieri ai Edilului Şef, cu atribuţii în domeniile abordate.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre absorbţia fondurilor europene, infrastructura educaţională din Capitală, transportul public, fluidizarea traficului, siguranţă cetăţeanului, precum şi despre domeniile de interes în care autorităţile locale şi CNMR pot colabora în beneficiul cetăţenilor.

Primarul General, Gabriela Firea: „Având în vedere că CNMR reuneşte experţi din diverse domenii importante atât pentru Bucureşti cât şi pentru România, consider că o astfel de întâlnire, la care participa şi specialiştii Primăriei Capitalei, este extrem de utilă atât pentru schimburi de experienţă cât şi pentru dezvoltarea unor proiecte comune. După discuţiile constructive de astăzi, urmează realizarea unor grupuri de lucru tematice, aplicate, astfel încât aceste întâlniri să producă efecte cât mai curând”.

La rândul său, preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu, a declarat: „Suntem deschişi să colaborăm cu specialiştii Primăriei Capitalei, oferim expertiza noastră în mai multe domenii şi considerăm că trebuie să ne unim forţele, indiferent de culoarea politică, pentru binele cetăţenilor. Demersul CNMR este susţinut atât la nivel local, cât şi la nivel central de peste 500 de importante organizaţii neguvernamentale, sindicate, patronate, din sectorului public, din mediul academic şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. Astfel, salutăm iniţiativa doamnei Primar General Gabriela Firea, de a avea întâlniri viitoare, aplicate, pe domenii concrete, astfel încât să putem dezvolta proiecte comune în Bucureşti şi în întreaga zona metropolitană. Sper că în viitorul apropiat să putem prezenta proiectele şi iniţiativele realizate împreună”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, directorii din cadrul Primăriei Capitalei au prezentat reprezentanţilor CNMR cele mai importante investiţii derulate de către PMB în prezent. Astfel, au fost prezentate proiectele din domeniul infrastructurii rutiere şi educaţionale, măsurile de fluidizare a traficului în Capitală, realizările în domeniul sănătăţii, invesţiile în cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, stadiul proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile etc.

La întâlnire au participat preşedintele CNMR Alexandru Cumpănaşu, secretarul general al CNMR, Simona Cumpănaşu, vicepreşedinţii Coaliţiei: rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Nicolae Istudor, vicepreşedintele Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, Doru Delion, cercetător ştiinţific principal Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, dr. ing. Fiz Camelia Petrescu, preşedintele Asociaţiei „Clubul Generalilor”, Gl. Olimpiodor Antonescu, preşedintele Asociaţiei ofiţerilor în rezervă din România, Gl. Virgil Bălăceanu, reprezentantul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Ivaşcu, directorul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Mecatronica şi Tehnica Măsurării, Gheorghe Gheorghe, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România, Iulian Cristache, precum şi Mihai Grigore, Liviu Beşleagă şi consilierul preşedintelui CNMR, Liviu Mihai Nemţeanu.

Foto: Facebook Gabriela Firea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.