Home Actualitate Parlamentul REFUZĂ să ia o decizie pentru arestarea lui Ioan Adam

Parlamentul REFUZĂ să ia o decizie pentru arestarea lui Ioan Adam

DISTRIBUIŢI

Membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor au amânat luni, din nou, luarea unei decizii referitor la cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului PSD Ioan Adam, acuzat de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în dosarul retrocedărilor de păduri.

Data trecută deputaţii jurişti au motivat că nu au timp să citească dosarul trimis de DNA, acelaşi dosar în care sunt cercetaţi şi Victor Hrebenciuc, Ilie Sârbu şi directorul Romsilva, Adam Crăciunescu. Acum, problema a fost lipsa de cvorum.

Dacă deputatul Viorel Hrebenciuc este deja în arestul poliţiei după ce şi-a dat demisia din Parlament, Ioan Adam, el însuşi membru al Comisiei Juridice, este încă „la adăpost”.

Deputatul Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2012, deputatul le-a solicitat judecătorilor Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţa, de la Tribunalul Covasna, să admită o cale extraordinară de atac, în favoarea lui Gheorghe Sturdza Paltin, naşul de cununie al deputatului. În 17 aprilie 2012, cei doi judecători au pronunţat hotărârea judecătorească prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de hectare teren forestier şi 50 de hectare de teren agricol în judeţul Bacău.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.