Acasă Actualitate Patronul Rodipet a blocat ilegal distributia revistei -Saptamana financiara-

Patronul Rodipet a blocat ilegal distributia revistei -Saptamana financiara-

DISTRIBUIȚI

Incredibil, dar adevarat! Hassan Awdi, un controversat om de afaceri libanez care patroneaza fosta societate de distributie a presei Rodipet SA, a blocat ieri dimineata aparitia pe piata a revistei -Saptamina Financiara-, dupa ce aceasta a prezentat o ampla ancheta vizand afacerile sale. Pentru a-si -justifica- actiunea, patronul Rodipet SA a remis catre -Saptamana financiara- un comunicat prin intermediul caruia sustine ca blocajul instituit s-ar datora faptului ca -1 mai este declarata zi nelucratoare-.


Decizia editoriala a revistei -Saptamana Financiare- de a publica o ancheta despre afacerile derulate in Romania de controversatul afacerist libanez au declansat represaliile acestuia. Patron al celei mai mari companii specializate in distributia presei, Hassan Awdi a incercat initial sa-i influenteze pe ziaristi si conducerea revistei, sustin surse din cadrul publicatiei. Ulterior, sesizand ca actiunea sa este supusa esecului, Awdi a decis blocarea aparitiei pe piata a tirajului revistei respective, care ar fi trebuit sa fie distribuit prin intermediul Rodipet SA. Pretextul unei asemenea decizii ilegale: ziua de 1 mai a fost declarata nelucratoare. Printr-o adresa remisa ieri dimineata de Rodipet revistei -Saptamana financiara-, directorul comercial al companiei de distributie a presei, Mihai Pelin, a anuntat sec faptul ca -vor exista disfunctionalitati in distribuirea publicatiei (…) luand in considerare ca pentru satisfacerea distribuirii Rodipet functioneaza in regim de urgenta cu un numar redus de personal- (vezi facsimil).

Awdi vrea o intalnire cu… autorul articolului

Surprinzator, in adresa remisa de Rodipet catre publicatia care a indraznit sa-i ia la puricat afacerile lui Awdi, Mihai Pelin sublinia ca, pentru a rezolva problema distributiei, conducerea revistei trebuie sa aiba o intalnire cu cea a companiei patronata de libanezul Awdi. In mod cu totul curios, in epistola sa, sefii Rodipet au cerut pe un ton ferm ca la aceasta intalnire convocata unilateral sa participe, in afara directorului publicatiei, Mihai Craiu, si doi jurnalisti care au conceput si publicat ancheta referitoare la libanez (Radu Preda – redactor sef – si Robert Veress) si care nu au de-a face cu problemele administrative ale companiei care editeaza revista.

Presiuni si amenintari

Conform oficialilor revistei, inainte de a remite faxul, Awdi a remis mai multe sms-uri si a dat mai multe telefoane unor persoane din conducerea revistei, prin intermediul carora cerea schimbarea deciziei de a publica ancheta jurnalistica ce-l viza. Mai mult, conducerea revistei spune ca presiunile au culminat cu -aparitia inopinata a lui Mohamad Awdi, in cursul serii de duminica la redactie-. -Acesta fiind insotit de mai multe persoane, a proferat amenintari la adresa personalului de paza, fiind convins cu greu ca in sediu nu se afla niciun membru al redactiei cu care sa poata sta de vorba-, se arata intr-un comunicat remis presei de revista economica.


Afaceri dubioase

Materialul care a generat discordie intre Rodipet si revista -Saptamana financiara- prezenta in detaliu mai multe activitati economice controversate derulate de familia Awdi.

Materialul respectiv, in care jurnalistii de la -SF- sustin ca multe din activitatile sale sau ale firmelor controlate de Awdi ar aduce atingere sigurantei nationale, prezinta cateva dintre privatizarile realizate de libanez si indica anumite conexiuni ale acestuia cu PSD. De asemenea, sunt indicate posibile legaturi ale unuia dintre fratii lui Hassan Awdi cu miscarea terorista Hezbolah. -Curentul- a incercat, ieri dimineata, sa-l contacteze pe Hassan Awdi, insa la sediul Rodipet – unde acesta are cartierul general nu a fost nimeni de gasit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.