Acasă Actualitate Patru persoane din Tulcea, internate cu antrax cutanat

Patru persoane din Tulcea, internate cu antrax cutanat

DISTRIBUIȚI

Patru persoane din satul tulcean Turda au fost internate la Spitalul de Boli Infectioase Tulcea, in urma analizelor fiind confirmat diagnosticul de antrax cutanat, boala contactata dupa ce ar fi mancat carnea unui vitel infestat, potrivit unor surse din cadrul DSP Tulcea.

Conform surselor, bolnavii au fost internati in cursul saptamanii trecute cu suspiciunea de antrax, diagnostic confirmat in urma analizelor de laborator.

Aceleasi surse au precizat ca echipe ale Directiei de Sanatate Publica si Directiei Sanitar-Veterinare Tulcea au luat masuri de izolare si de decontaminare a zonei, declarand carantina de gradul doi in localitatea Turda, de unde provin bolnavii.

In urma cu o saptamana, Constantin Zlatcu a decis sa isi sacrifice vitelul, dupa ce a observat ca animalul prezenta tremuraturi. Seara, membrii familiei au mancat din carnea infestata, chemand la masa alti 12 consateni.

La cateva zile, proprietarul animalului si sotia sa au observat ca barbatului au inceput sa-i apara pe maini mai multe bube negre si a mers la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.