Acasă Actualitate PD-L, marele învingător din Capitală

PD-L, marele învingător din Capitală

DISTRIBUIȚI

Rezultatul sondajelor de opinie făcute la secțiile de votare au confirmat prezența lui Vasile Blaga și a lui Sorin Oprescu în turul doi al alegerilor pentru Primăria Capitalei. Bucureștenii i-au dat cele mai multe voturi candidatului PD-L, Vasile Blaga, care, potrivit sondajelor făcute de Insomar și CCSB, a obținut 31,5%, respectiv 33%. Candidatul așa-zis independent Sorin Oprescu are, potrivit acelorași sondaje, 30,5%, respectiv 30%.

Locul trei a revenit candidatului PNL, Ludovic Orban, care a reușit o "performanță" notabilă, ce variază între 13,7% și 13%. De departe însă, cea mai neplăcută surpriză pentru PSD este scorul obținut de Cristian Diaconescu: 9,9% (Insomar), 11% (CCSB).
În ceea ce privește Consiliul General, PD-L a înregistrat o victorie clară, obținând între 36,5% și 39%, în funcție de sondaj. Pe locul doi se situează PSD, cu 25,7%, urmat de PNL – 15,5%, surpriza PNG – 5,7%, și PIN – 4,3%.
"Rezultatul mă face să fiu optimist pentru turul doi", a declarat Vasile Blaga imediat după închiderea urnelor de vot.

"Scorul foarte bun obținut de PD-L la Consiliul General al Municipiului București face să avem, prin redistribuire, jumătate din consilierii generali. Sunt convins că bucureștenii vor vota în turul doi soluții, nu fantasmagorii de genul autostrăzii suspendate", a subliniat candidatul PD-L.
Dacă la Primăria Capitalei zarurile vor fi aruncate abia după turul doi al alegerilor, două primării de sector au deja primari. Este vorba de Liviu Negoiță (PD-L), sectorul 3, care a înregistrat un procent zdobitor (între 75% și 84%) și Neculai Onțanu (PSD), sectorul 2, cu 52,8% și respectiv 57%.

Candidați umăr la umăr

Peste două săptămâni, bucureștenii din patru sectoare vor fi chemați din nou la vot pentru a-și alege primarii. La sectorul 1, în turul doi se vor confrunta candidatul PD-L Răzvan Murgeanu: 35,5% (Insomar) și 37% (CCSB) și Andrei Chiliman, candidatul PNL: 38,6% (Insomar) și 38% (CCSB). La sectorul 4 se vor confrunta candidatul PC Cristian Popescu: 35,8% (Insomar) și 35% (CCSB) și candidatul PD-L Radu Silaghi: 28% (Insomar) și 26% (CCSB). Pentru primăria sectorului 5 se vor confrunta actualul primar, Marian Vanghelie (PSD), care are 41,5% și 40%, în funcție de sondaj, și candidatul PD-L Sebastian Bodu, care a obținut 22,5%, potrivit Insomar, și 27%, conform CCSB.
În sfârșit, la sectorul 6 se vor confrunta actualul primar, Cristian Poteraș, 34,2% (Insomar) și 39% (CCSB) și candidatul PSD Dan Darabont: 31,1% (Insomar) și 29% (CCSB).

Iliescu, pe față cu Oprescu

Imediat după anunțarea votului, Ion Iliescu și-a dat jos masca și a anunțat o susținere de 100% pentru Sorin Oprescu. "Opțiunea politică în momentul de față e bararea PD-L. Acesta trebuie să fie obiectivul, unirea tuturor forțelor politice în jurul acestui obiectiv – bararea PD-L, partidul domnului Băsescu", a spus Iliescu.

Tur doi, fără recomandări

Liberalii s-au ferit să facă recomandări pentru turul doi, lăsând votul la latitudinea alegătorilor lor. De asemenea, candidatul PD-L Vasile Blaga a declarat că partidul său nu va face niciun fel de alianțe, singura alianță a sa fiind cu bucureștenii. Nici Gușă nu s-a hotărât pe cine va vota în turul doi, dar a anunțat că-și va face publică opțiunea după ce va analiza rezultatele.

Boc și finul – învingători la Cluj

Candidatul PD-L la Primăria municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și finul său, Alin Tișe, candidatul aceluiași partid la președinția Consiliului Județean Cluj, câștigă alegerile, obținând, conform unui exit-poll realizat de Metro Media Transilvania, 75,6 la sută, respectiv 36 la sută din voturi.

Din prima

Candidații pentru primăriile Timișoarei și Constanței au obținut victorii zdrobitoare încă din primul tur. Astfel, potrivit Insomar, Radu Mazăre, candidatul PSD la Primăria Constanței, a obținut  62,8%, iar Gheorghe Ciuhandu, candidatul PNȚCD la Primăria Timișoarei – 59,4%.

Scor strâns la Iași

Candidatul PSD la Primăria Iași a obținut 42,8% din voturi la alegerile locale de duminică, iar candidatul PD-L Dumitru Oprea a primit votul a 42% dintre cei care s-au prezentat la urne, conform unui sondaj INSOMAR. Candidatul PNL Cristian Adomniței a obținut 9,8% din voturi.
Pentru Consiliul Local, situația votului este: PDL – 39,8%, PSD – 38,4%, PNL – 12,3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.